Type Here to Get Search Results !

Η καρδιά της καινοτομίας χτυπά στην Πάτρα – Άνοιξε η έκθεση «Patras IQ 2017»

Η καρδιά της καινοτομίας χτυπά στην Πάτρα – Άνοιξε η έκθεση «Patras IQ 2017» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Το Σάββατο 8/4 στις 6 το απόγευμα, τα επίσημα εγκαίνιαΆνοιξε τις πύλες της το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου 2017, η 4η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ 2017», που φιλοξενείται φέτος για 1η φορά, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.
Μαθητές από σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής πλημμύρισαν το χώρο της έκθεσης και εντυπωσιάστηκαν από τις καινοτόμες ιδέες που παρουσιάζουν τα ακαδημαϊκά και τα ερευνητικά ιδρύματα της περιοχής μας.
Η 4η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ 2017» που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή των Βαίων 9 Απριλίου 2017, αποτελεί θεσμό πλέον για την Πάτρα και σημείο αναφοράς της έρευνας και της καινοτομίας για όλη τη χώρα, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να κατακτήσει και διεθνή χαρακτήρα.
Επιστημονικές ομάδες από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα της Πάτρας και από άλλες περιοχές της χώρας παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα τους, τα οποία οι επιχειρηματίες έχουν αγκαλιάσει.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, οπότε και θα λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν και θα χαιρετίσουν ο αν. πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπίας Οδού» που είναι και ο χρυσός χορηγός της έκθεσης «Patras IQ 2017».
Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Χτίζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική για την Ερευνα και την Καινοτομία».
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί και ενδιαφέρουσες Ημερίδες αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
*Οι φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ