Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Έλλειψη παιδοκαρδιολόγου στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Έλλειψη παιδοκαρδιολόγου στο ΚαραμανδάνειοΗ έλλειψη παιδοκαρδιολόγου από το μοναδικό αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιφέρειας, το Καραμανδάνειο, αποτελεί μείζον ζήτημα. Ουδέποτε όμως μέχρι σήμερα, από ιδρύσεως του νοσοκομείου, είχε υπάρξει πρόβλεψη για τη δημιουργία της συγκεκριμένης θέσης, όπως και μιας σειρά άλλων υποειδικοτήτων που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των παιδιατρικών περιστατικών. Οι συγκεκριμένες ελλείψεις επανήλθαν στο προσκήνιο μετά από παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 7χρονης Μαρίας Κραβαριώτη. Περιστατικό το οποίο σαφώς δεν σχετίζεται με τις συγκεκριμένες ελλείψεις. Αλλωστε το μικρό αυτό νοσοκομείο έχει σώσει μέχρι σήμερα κι εξακολουθεί να σώζει τη ζωή χιλιάδων παιδιών. Το σύνολο του προσωπικού του εργάζεται αθόρυβα, υπερβαίνοντας πολλές φορές τις δυνάμεις του παρά τις όποιες δυσλειτουργίες προσφέροντας το δυνατόν καλύτερο σε όλα τα παιδιά της περιφέρειας. Η ανάγκη στελέχωσης του Καραμανδανείου, με όλες τις υποειδικότητες της Παιδιατρικής αποτελεί κοινό τόπο συμφωνίας όλων των εμπλεκομένων εδώ και πολλά χρόνια χωρίς όμως ποτέ μέχρι σήμερα να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη αυτής της ανάγκης. Ολοι οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι ολόκληρη η 6η Υγειονομική Περιφέρεια διαθέτει μόλις μία παιδοκαρδιολόγο, την επίκουρη καθηγήτρια Αγγελική Καρατζά, η οποία εδρεύει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Ο Δ. ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ «Πρόκειται για σημαντικές ανάγκες. Σε μία εποχή όμως κρίσης, γίνεται μία ιεράρχηση αυτών των αναγκών. Για παράδειγμα, πιο επείγον για το συγκεκριμένο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος. Από 'κει και πέρα οι χρόνιες ελλείψεις που δεν προβλέπονται καν στον υπάρχοντα οργανισμό του νοσοκομείου, όπως αυτή του παιδοκαρδιολόγου, θα ενταχθεί στο νέο κανονισμό που ετοιμάζουμε» εξηγεί ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτριος Κωστακιώτης.
Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Ανάλογες είναι και οι επισημάνσεις που έκανε στην «Π» η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου. «Μακάρι να είχαμε όλες αυτές τις υποειδικότητες, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινείται κανέναν παιδί από το νοσοκομείο μας για να πάρει την εκτίμηση που πρέπει. Δυστυχώς, δεν είχαν προβλεφτεί ποτέ στον οργανισμό του γι' αυτό και δεν έχουμε κενές θέσεις. Το νοσοκομείο μας για τις 97 κλίνες που λειτουργεί είναι πλήρως καλυμμένο από απόψεως ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με εξαίρεση μιας θέση νευρολόγου, η οποία εκκρεμεί από το 2009. Κατανοώ το πνεύμα της παρέμβασης της ΠΟΕΔΗΝ και η μη ύπαρξη των υποειδικοτήτων που θέτει δεν είναι πρόβλημα της κρίσης αλλά ουδέποτε είχαν προβλεφτεί. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε σε συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ