Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Εργα για την αποσυμφόρηση της κίνησης προς το νέο λιμάνι

Πάτρα: Εργα για την αποσυμφόρηση της κίνησης προς το νέο λιμάνι και τις εθνικές οδούςΔυο οδικά έργα, ένα εκ των οποίων παραδόθηκε στην κυκλοφορία, ενώ το δεύτερο θα είναι σε μεγάλο μέρος του λειτουργικό σε περίπου 10 ημέρες, αναμένεται να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων προς το νέο λιμάνι της Πάτρας και τις εθνικές οδούς προς Κόρινθο,Τρίπολη και Πύργο. Επίσης, δρομολογείται η κατασκευή δύο κόμβων κοντά στη μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, οι οποίοι αναμένεται να συμβάλουν στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και στην ευκολότερη πρόσβαση στις εθνικές οδούς. Ειδικότερα, παραδόθηκαν ήδη στην κυκλοφορία οι δύο οδικές αρτηρίες που έχουν κατασκευαστεί δίπλα από τον ποταμό Γλαύκο και συνδέουν τη μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, με το νέο λιμάνι. Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου δρόμου τα φορτηγά που κινούνται από και προς το νέο λιμάνι δεν θα μπαίνουν πλέον στην πόλη. Παράλληλα, θα υπάρχει ένας ακόμη δρόμος για τις μετακινήσεις στις νότιες περιοχές, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνονται οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας.
Αν και την ευθύνη για την κατασκευή του έργου την είχε το υπουργείο Υποδομών, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «και εμείς ως Περιφέρεια συμβάλαμε από την πλευρά μας, ώστε να αρθούν εμπόδια στην πορεία υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου». Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να καταστεί λειτουργικό ένα σημαντικό τμήμα της μικρής περιμετρικής της Πάτρας, η οποία θα συνδέει την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου με τις ανατολικές και νότιες περιοχές της πόλης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κυκλοφοριακού στους κεντρικούς δρόμους. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης, «αν και ο στόχος μας είναι να παραδοθεί η μικρή περιμετρική στην κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο, αποφασίσαμε να καταστούν τμήματα του δρόμου λειτουργικά, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών».
Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας πρόσθεσε ότι εντάχθηκαν στο "επιχειρησιακό πρόγραμμα" δύο νέα σημαντικά, για την οδική κυκλοφορία έργα. Ειδικότερα, το πρώτο έργο θα συνδέσει τη μεγάλη με τη μικρή περιμετρική οδό της Πάτρας και το δεύτερο την εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης με τη μεγάλη περιμετρική. Μάλιστα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, με τα δύο αυτά έργα ολοκληρώνεται ο πολύχρονος σχεδιασμός για την σύνδεση της μεγάλης περιμετρικής με την πόλη της Πάτρας και γειτονικούς οδικούς άξονες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ