Type Here to Get Search Results !

Ο Απόλλωνας Πάτρας νίκησε το Λαύριο, αλλά υποβιβάστηκε

ΟΙ παίκτες του Απόλλωνα ήξεραν τι χρειάζονταν για να σωθούν έστω και στο φινάλε της Stoiximan.gr Basket League. Χρειάζονταν νίκη επί του Λαυρίου, την πήραν (72-61), όμως ήθελαν και νίκη του Προμηθέα στην Αμαλιάδα ώστε ο Κόροιβος να είναι η ομάδα που θα αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία. Το δεύτερο αποτέλεσμα δεν ήρθε και κάπως έτσι οι "μελανόλευκοι" της Αχαϊας θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στην Α2 με στόχο την περίοδο 2018-2019 να έχουν επιστρέψει στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα της Αττικής από την άλλη προκρίθηκε στα playoffs και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο με μειονέκτημα έδρας.
Ο MVP
Ο Στιβ Μπαρτ ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τη διαφορά, ήταν εξαιρετικός και απέναντι στο Λαύριο, όμως δεν αρκούσε η δική του εμφάνιση καθώς ο Απόλλωνας χρειαζόταν και τη βοήθεια του Προμηθέα. Ο Αμερικανός σκόραρε 27 πόντους με 6/15 σουτ και 11/14 βολές, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκανε και ένα κλέψιμο στα 36 λεπτά που αγωνίστηκε.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Σίγουρα το stat-line του Μπαρτ, αλλά και το double-double του νεαρού Κουζέλογου που σε 30 λεπτά έγραψε 30 πόντους και 12 ριμπάουντ. Στο τέλος του αγώνα με το Λαύριο, βέβαια, όλοι αυτοί οι αριθμοί είχαν πέσει στο καλάθι των αχρήστων από τη στιγμή που ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να μείνει στη Stoiximan.gr Basket League.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ξεκάθαρα στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, στο ένστικτο της επιβίωσης που είχαν οι παίκτες του Απόλλωνα, οι οποίοι δεν είχαν περιθώριο για "γκέλα". Έκαναν αυτό που έπρεπε, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν ήταν στο δικό τους χέρι να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία. Και δεν έμειναν χάρη στη νίκη του Κόροιβου επί του Προμηθέα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
 
Περιμέναμε σκληρό ματς, όχι όμως τόσο κακό στο ξεκίνημα στην Πάτρα. Απόλλωνας και Λαύριο είχαν 5/21 σουτ στο 7' (9-9), με τους γηπεδούχους να κλείνουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ (13-9) και με ένα γρήγορο 7-0 να πηγαίνουν στο 20-9 πριν το 25-10 του 13'. Η ομάδα του Θανάση Σκουτρόπουλου είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Μπαρτ, κυρίως όμως τον Ρέινς που ήρθε από τον πάγκο για να βάλει 11 πόντους σε 13 λεπτά στο πρώτο μέρος (35-23), την ώρα που κορυφαίος και πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν με 8 πόντους ο νεαρός Κακλαμανάκης. To ματς έγινε ξανά ντέρμπι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με τον Μπαρτ να παλεύει μόνος εναντίον όλων, το Λαύριο να μαζεύει τη διαφορά και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 50-41 που έδωσε μια καλή ανάσα στους Πατρινούς, οι οποίοι δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω, έφτασαν στη νίκη, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν και την κατηγορία.
Τα δεκάλεπτα: 13-9, 35-23,  50-41, 72-61
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ CARNA (Σκουρτόπουλος): Χίκι 8(2), Μπαρτ 27(4), Διαμαντάκος 8, Κουζέλογλου 10(12ριμπ.), Καλινόσκι 2, Στόκτον 3, Βεργίνης, Σλαφτσάκης 3, Ρέινς 11.
ΛΑΥΡΙΟ DHI (Σερέλης): Χάμιλτον 12(1), Έβανς 8, Γκρέι 10(3), Στεφανίδης 5(1), Μπολντς 10, Σούμλερ, Αθανασούλας 6(1), Περράκης, Γιαννακόπουλος, Κακλαμανάκης 8, Νίξον 2.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ