Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Προβληματισμός στην τοπική αγορά - Κλείνουν καφέ και εμπορικά

Πάτρα: Προβληματισμός στην τοπική αγορά - Κλείνουν καφέ και εμπορικά Τουλάχιστον 3 καφέ στην ευρύτερη περιοχή της Γούναρη φαίνεται πως έκλεισαν Με το που μπήκε ο νέος χρόνος 2017, αρκετές επιχειρήσεις από τον εμπορικό κλάδο ή της εστίασης που δεν κατάφεραν να ορθοποδήσουν, κατέβασαν ρολά ή έβαλαν την ένδειξη «πωλείται».
Περπατώντας στο κέντρο της Πάτρας είδαμε ένα εμπορικό κατάστημα με πλεκτά ρούχα, να έχει τοποθετήσει στη βιτρίνα την ένδειξη ότι αναστέλλει τη λειτουργία του. Ο λόγος για το κατάστημα Maradel επί της οδού Αγ. Νικολάου.
Την ίδια ώρα στη Δημ. Γούναρη το καφέ Coffee Sick που λειτουργούσε έως και τις γιορτές, είδαμε επίσης να έχει αδειάσει ενώ κλειστό είναι κι ένα άλλο καφέ που μάλιστα ήταν ανοιχτό και τις Κυριακές, με φρέσκο ψωμί, το «Καρβελάκι» στην ανηφόρα της Αθανασίου Διάκου προς τα Ψηλαλώνια. Για το συγκεκριμένο καφέ βέβαια δεν γνωρίζουμε αν όντως έκλεισε ή απλά ο ιδιοκτήτης του σκοπεύει να κάνει κάποια ανακαίνιση. Σε κοντινή απόσταση στη Γούναρη είδαμε κι ένα ακόμη καφέ που συνδύαζε την πώληση καφέ και ροφημάτων με γλυκίσματα όπως ντόνατς, τις τελευταίες μέρες να έχει αναστείλει την λειτουργία του. Στις περιπτώσεις αυτές ενδεχομένως να έπαιξαν ρόλο ο μεγάλος ανταγωνισμός (στην ευρύτερη περιοχή τα καφέ φτάνουν τα δέκα) αλλά και η άνοδος που αναμένεται στην τιμή του καφέ χονδρικής και φυσικά η οικονομική κρίση.
Πάντως πέρα από τα καφέ και με πολλά εμπορικά μαγαζιά υπάρχει πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες τους να δίνουν αγώνα να τα κρατήσουν με τις υποχρεώσεις να τους πνίγουν.
Να σημειώσουμε τέλος ότι ερωτηματικά σε περαστικούς και γείτονες εμπόρους προξενεί και το κατάστημα Rannia με γυναικεία ρούχα στην Μαιζώνος και Ερμού που εδώ και λίγες μέρες δεν λειτουργεί, με καφέ χαρτιά να κρύβουν τις βιτρίνες του. Ερωτώμενος ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρρος από το thebest.gr, δεν ήξερε να μας απαντήσει τι γίνεται, λέγοντας μας ότι ενδεχομένως στο κατάστημα, από τα γνωστότερα της Πάτρας να αλλάζει η βιτρίνα ενόψει της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων από τις 9 Ιανουαρίου 2017.
*Αίσθηση πάντως κάνουν και στοιχεία από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που μιλούν για δραματική συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης, με 1.188 λουκέτα σε 5 χρόνια!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ