Type Here to Get Search Results !

Κινητοποίηση στην Πάτρα για την Υγεία στις 3 Νοέμβρη

Σε συλλαλητήριο για την Υγεία προχωρούν την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, οι υγειονομικοί της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (αφορά τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας). Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 9 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί «σε μαζική συμμετοχή και σε αγώνα για:
- Να μην κλείσει το Νοσοκομείο Θώρακος στην Πάτρα.
- Να μην επιτρέψουμε τις μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Λευκάδα και Πρέβεζα.
- Να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση κοινής εφημέρευσης Αμαλιάδας - Πύργου, Αγρινίου - Μεσολογγίου, Πρέβεζας - Λευκάδας.
- Να μην επιτρέψουμε το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, το νέο κτίριο στο ΠΓΝΙ, το νέο κτίριο στο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων να έχουν την τύχη του Νοσοκομείου Σαντορίνης και να πέσει στα χέρια της «ΑΕΜΥ ΑΕ».
- Να προσληφθεί ο αριθμός μόνιμου προσωπικού σε αναπλήρωση των συναδέλφων που αποχώρησαν στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και να μονιμοποιηθούν επικουρικοί και συμβασιούχοι.
- Να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
- Να μην επιτρέψουμε την ψήφιση και εφαρμογή του νομοσχεδίου για την κινητικότητα που θα κάνει κόλαση τη ζωή μας». (Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο)

Σε συμμετοχή καλούν και οι συνταξιούχοι

Οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΤΑΕ-ΟΑΕΕ-ΤΣΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΔΕΗ, καλούν όλους τους συνταξιούχους της Πάτρας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας στις 3 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
Τονίζουν ότι «η κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι απελπιστική» και πως η εφαρμογή των μνημονίων με τις περικοπές των κονδυλίων και την έλλειψη προσωπικού και υλικών, έχουν κάνει την κατάσταση εφιαλτική για τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους.
Απαιτούν την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων αλλά και της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας, την πλήρη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, την παροχή ολοκληρωμένης και ποιοτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ δωρεάν για όλους.
Επίσης, διεκδικούν προσλήψεις με σταθερές θέσεις εργασίας, με πλήρη δικαιώματα, αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις κοινωνικές παροχές και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ