Type Here to Get Search Results !

Πολίτες εμπόδισαν πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Την κατάσταση στα χέρια τους έχουν πάρει οι πολίτες εμποδίζοντας την εκτέλεση πλειστηριασμών όπου και αν αυτοί γίνονται. Σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα σημειώθηκαν επεισόδια με τη διαδικασία τελικά να μην διεξάγεται.
Στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης είχε προγραμματιστεί να γίνει πλειστηριασμός ενός χωραφιού στον Χορτιάτη.
Ωστόσο, μέλη συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται κατά των πλειστηριασμών έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και όρμηξαν στην έδρα φωνάζοντας συνθήματα. «Για ένα χωραφάκι ενός στρέμματος ανοίγεις Θερμοπύλες. Δεν ντρέπεσαι είσαι παράνομη ψεύτρα δεν μπορείς να βγάλεις οικόπεδο σε πλειστηριασμό».
H πρόεδρος των συμβολαιογράφων προσκόμισε στους διαδηλωτές την άδεια για τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Μόλις είδαν το έγγραφο οι συγκεντρωμένοι εξαγριώθηκαν, λέγοντας πως είναι έγγραφο της τράπεζας που το σφράγισε αυτή για να τους το δείξει. Φώναξαν μάλιστα την αστυνομία να τη συλλάβει.
Τελικά η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση φυγαδεύτηκε.
Ένταση, ωστόσο, επικράτησε σήμερα το απόγευμα και έξω από το Ειρηνοδικείο Πατρών, όταν δύο συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να «σπάσουν» την αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών, που είχε αποφασιστεί για σήμερα από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Όπως αναφέρει το tempo24.gr, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαδηλωτές, συλλογικότητες, φορείς και αναρχικοί, που εμπόδιζαν την είσοδο.
Οι δύο συμβολαιογράφοι αποχώρησαν έπειτα από λίγη ώρα και αφού αποφασίστηκε η αναβολή των περιπτώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ