Type Here to Get Search Results !

Ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ στον Εμπορικό - Στόχος η παράδοση του θαλάσσιου μετώπου

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του ΕΕΣΠ με τον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ κ. Νικόλαο Κοντοέ. 
Ο διάλογος έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα ενημέρωσης από τον Πρόεδρο του ΟΛΠΑ και κατάθεσης προτάσεων από το Δ.Σ. του ΕΕΣΠ, σχετικά με την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη από την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ κ. Κοντοές ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το θέμα αλλά και τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε σύντομα να αποδοθεί το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη. Ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία του λιμένα της Πάτρας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια των εμπόρων οι οποίοι έδωσαν και τα πρώτα χρήματα για την κατασκευή του, διαμορφώνοντας με κρηπιδώματα τους μώλους. Έγινε αναφορά στα σχέδια του Βούλγαρη που κατ' εντολή του Καποδίστρια σχεδίασε την πόλη και το μέτωπο στην παραλία, που το οραματίστηκε δενδροφυτευμένο, καθώς επίσης και στις επίμονες προσπάθειες των εμπόρων να πετύχουν τη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής ΠΑΤΡΑ - ΙΤΑΛΙΑ παρά τα εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν σε σχέση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που είχε την ένθερμη υποστήριξη της τότε κυβέρνησης.
Ο ΕΕΣΠ επεσήμανε την έμφαση που πρέπει να δοθεί στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του λιμένος της Πάτρας με το άνοιγμα νέων αγορών (κρουαζιέρα, μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων) ενώ έγινε και αναφορά στη σύνδεσή του με τη διέλευση του τρένου και την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Η πρόταση του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, η οποία κατατέθηκε στο Δήμαρχο Πατρέων είναι η συγκρότηση τετραμελούς επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί και θα συντονίζει τη διαδικασία της απόδοσης του παραλιακού μετώπου στην πόλη και να αποτελείται από εκπροσώπους των εξής φορέων: Δήμο Πατρέων ΟΛΠΑ Επιστημονικούς Φορείς Επαγγελματικούς Φορείς Επίσης να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Έργο της επιτροπής θα είναι η παρακολούθηση και ο συντονισμός των ενεργειών ώστε το θαλάσσιο μέτωπο να αποδοθεί άμεσα στην πόλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ