Type Here to Get Search Results !

Η Πάτρα εορτάζει την ιστορική επέτειο της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου

Η Πάτρα εορτάζει την ιστορική επέτειο της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του ΠρωτοκλήτουΤην ιστορική επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου και Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου γιορτάζει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών αυτό το Σαββατοκύριακο στις  24 και 25 Σεπτεμβρίου.
Ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 1964 όταν ο Καρδινάλιος Bea με τη συνοδεία του,καθώς και με την Ορθόδοξη αντιπροσωπεία της αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, παραδίδει στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στο τότε Μητροπολίτη Πατρών Κωνσταντίνο, την Σεπτή Κάρα του Πολιούχου.
52 χρόνια μετά οι τελετές και λατρευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Πάτρα, με κορύφωση τους την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, με την πάνδημο Λιτανεία της Αγίας Κάρας, τον Αγιασμό στην Ιχθυόσκαλα, τον διάπλου έως την προβλήτα της Αγίου Νικολάου και τη Δοξολογία στην πλατεία των Τριών Συμμάχων.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα:
Το Σάββατο 24/9/2016 και ώρα 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και μεθαύριο Κυριακή 25 το πρωί, ώρα 7- 10:30 π.μ., θα τελεστεί ο Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της Κυριακής ώρα 5:45 μ.μ. θα γίνει η εκκίνηση της Λιτανείας από τον Ιερό Ναό, προς την Ιχθυόσκαλα και ώρα 6μ.μ. θα γίνει ο Αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας αλιευτικής περιόδου. Στις 6.15 μ.μ. θα γίνει η μετάβαση με πλοιάρια στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου όπου στις 7 μ.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στην Πλατεία Τριών Συμμάχων. Στις 7.20 μ.μ. θα ξεκινήσει η Λιτανεία από την πλατεία, προς τον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου.
Στο πλαίσιο εορτασμού της 52ης επετείου Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία με απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων την  Κυριακή, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από ώρα 17.30 έως τη λήξη της τελετής, στην οδό Αγίου Ανδρέου, από Κοραή έως Κολοκοτρώνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ