Type Here to Get Search Results !

Πάτρα. Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου

Πάτρα. Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύουΕξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου, που έλαβε χώρα σε βάρος δύο πολιτών, στην Πάτρα.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη μέσω του διαδικτύου, σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Σημειώνεται ως προς τον τρόπο δράσης, ότι ο 31χρονος επικοινωνούσε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες και υποσχόμενος κέρδη από «στημένους» αγώνες στοιχήματος, των οποίων γνώριζε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, τους έπειθε να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά, μέσω προπληρωμένων καρτών ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων.
Ειδικότερα, ο δράστης ενεργώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, αλλά και προσεγγίζοντας αυτοπροσώπως στην Πάτρα, δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 47 και 25 ετών, τις έπεισε να του καταβάλλουν συνολικά το χρηματικό ποσό των (4.160) ευρώ, για να στοιχηματίσουν στους«στημένους» αγώνες. 
Επιπλέον, ο 31χρονος κατάφερε να αποσπάσει από την 47χρονη το χρηματικό ποσό των (1.890) ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι θα δημιουργούσε ιστοσελίδα και e-shop για τον επαγγελματικό της χώρο. 
Από την προανάκριση, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ενώ το συνολικό ποσό που απέσπασε ανέρχεται στις (6.050) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 31χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ