Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Παρανομία από ιδιωτικό ΙΕΚ-"φάντασμα"

Πάτρα: Παρανομία από ιδιωτικό ΙΕΚ-"φάντασμα"Όπως φέρνει σήμερα στο προσκήνιο η εφημερίδα «Κόσμος» , η πόλη της Πάτρας έχει καταστεί κέντρο διαφθοράς και παρανομίας. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ιδιωτικό ΙΕΚ με έδρα την πρωτεύουσα της Αχαΐας στο οποίο πριν από δύο μήνες μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη του ιδιοκτήτη ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν, το …Ινστιτούτο βρέθηκε κυριολεκτικά στο δρόμο.

Το Ιδιωτικό ΙΕΚ «φάντασμα» μέχρι και σήμερα εξακολουθεί (παρόλο που πλέον σύμφωνα με το νόμο δεν διαθέτει άδεια αλλά και δεν έχει εγκεκριμένο για χρήση κτίριο για να στεγαστεί ) να κάνει εγγραφές και να εισπράττει χιλιάδες ευρώ από τους σπουδαστές που εγγράφονται παράνομα σε αυτό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrastimes.gr πριν από λίγες ημέρες οι υπεύθυνοι του άστεγου και κατ’ επέκταση χωρίς άδεια Ιδιωτικού ΙΕΚ, προχώρησαν σε κίνηση αντιπερισπασμού, νοικιάζοντας νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Πάτρας. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να παραπλανήσουν γονείς και σπουδαστές και να αποκρύψουν πως δεν έχουν στέγη.

Ωστόσο αυτή κίνηση βρίθει από παρανομίες καθώς για το κτίριο δεν έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος στο υπουργείο, δεν υπάρχει από πουθενά έγκριση καταλληλότητας και πλήρωσης των προβλεπόμενων από το νόμο για την χρήση του ως διδακτήριο, ενώ δεν υπάρχει καν έγκριση από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στον... κόσμο της η Αρχαιολογική

Στην προσπάθειά τους να παραπλανήσουν και να παρακάμψουν το νόμο οι ενοικιαστές επιχειρηματίες του ακινήτου, άρχισαν να κάνουν στο εσωτερικό του κτιρίου το οποίο νοίκιασαν αυθαίρετες παρεμβάσεις, παρόλο που αυτό έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και αποτελεί κόσμημα από αρχιτεκτονικής πλευράς, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται βάση του νόμου καμία παρέμβαση.

Για τα όσα συμβαίνουν με όχημα την αυθαιρεσία σε ένα από τα κτίρια κόσμημα της Πάτρας έχει ενημερωθεί η αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία ωστόσο άγνωστο για ποιους λόγους δεν παρέμβει και δεν έχει διατάξει τη διακοπή των παράνομων εργασιών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ