Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Με ατομικές συμβάσεις η καθαριότητα στα νοσοκομεία

Με ατομικές συμβάσεις  εργάζονται  τους  τελευταίους  μήνες , σαράντα καθαρίστριες στο νοσοκομείο «Άγιος  Ανδρέας»  της  Πάτρας, και την ίδια στιγμή προχωρά  και η πρόσληψη εκατό  και πλέον για το Π.Γ.Ν.Π. «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.
Συμβάσεις  που τους εξασφαλίζουν  την  διαβίωση των οικογενειών τους,  σε  αξιοπρεπές  εργασιακό περιβάλλον και μακριά από την εκμετάλλευση των εργολαβιών.
Μιλώντας  στην ΕΡΤ  καταγγέλλουν  τις συνθήκες στις οποίες λόγω των οικονομικών προβλημάτων οι εργολαβικές εταιρίες  τους στερούσαν την ασφάλιση αφού δεν τους απέδιδαν  ένσημα ανάλογα της  εργασίας. Ακόμη και σήμερα διεκδικούν δεδουλευμένα με αγωγές που έχουν καταθέσει.
«Μας είχαν  προσλάβει  ως καθαρίστριες γραφείων και ξενοδοχείων και όχι ως καθαρίστριες νοσοκομείων . Το νοσοκομείο πλήρωνε κανονικά  τον εργολάβο, ο ίδιος όμως μας  άφηνε απλήρωτες επί μήνες …» λένε χαρακτηριστικά  και καλούν όλες τις καθαρίστριες  σε όλα τα νοσοκομεία να αντιδράσουν απέναντι  στην ασυδοσία  των εργολάβων των συνεργείων καθαριότητας που υπογράφουν συμβάσεις με δημόσια νοσοκομεία και  καταπατούν  τα εργασιακά  δικαιώματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ