Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Σταθμεύουν τα ΙΧ δίπλα στο κύμα

Πάτρα: Σταθμεύουν τα ΙΧ δίπλα στο κύμα Ενα ακόμα πρόβλημα προστέθηκε στην Παραλία Προαστίου το τελευταίο διάστημα. Λουόμενοι ξήλωσαν τα στοιχεία που εμπόδιζαν την εισβολή των αυτοκινήτων στην ακτή, με αποτέλεσμα ορισμένοι να σταθμεύουν πλέον τα οχήματά τους δίπλα στο κύμα.
Τα περιστατικά είναι συχνά, όπως κατήγγειλε αναγνώστης στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», αφού δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τα αυτοκίνητα να παρκάρουν σε σημεία της παραλίας, όπου θα έπρεπε να είναι απλωμένες οι πετσέτες των λουομένων. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, που είχαν το θάρρος κάποιοι λουόμενοι να κάνουν την παρατήρηση σε οδηγούς οι οποίοι στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους πάνω στην παραλία, εισέπραξαν προσβλητικές απαντήσεις.
ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Βασιλάκη στην "Π", Οι κάτοικοι της περιοχής και πολίτες που συχνάζουν στην Παραλία Προαστίου έχουν παράπονα, γενικότερα, με την απαξίωση και την υποβάθμιση της ακτής. Θεωρούν ότι ο Δήμος Πατρέων ρίχνει συστηματικά το βάρος του στην κοντινή -στο αστικό πολεοδομικό συγκρότημα- παραλία της Πλαζ, αφήνοντας στην τύχη της αυτή του Προαστίου. Επίσης, υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι λογική, αφενός γιατί η φροντίδα του Δήμου θα πρέπει να είναι ισότιμη για όλες τις παραλίες της πόλης, και αφετέρου γιατί η συγκεκριμένη παραλία έκτασης περίπου 600 μέτρων συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες πολίτες για μπάνιο και παραθαλάσσιους περιπάτους.
Για την ανεξέλεγκτη διέλευση οχημάτων (!) κατά μήκος της ακτής. Ο πολιτιστικός σύλλογος της Παραλίας Προαστίου «Η Δράση» και κάτοικοι έχουν ενημερώσει τον Δήμο Πατρέων, καταθέτοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Η αυθαίρετη στάθμευση οχημάτων στην ακτή είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη παραλιακή ζώνη, όπως τα έχει περιγράψει κατά καιρούς η διοίκηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.
ΑΓΩΓΟΣ
Ενα από τα ζητήματα που έχουν τεθεί είναι ο αγωγός ομβρίων υδάτων, που απέμεινε μισοτελειωμένος από τον Οκτώβριο του 2013 όταν αντέδρασαν οι περίοικοι εξαιτίας της υπέρογκης κατασκευής του.
Ο Σύλλογος έχει κάνει λόγο για εκροή υγρών άγνωστης προέλευσης από τον αγωγό ακόμα και σε περιόδους ανομβρίας. Εχει αναφερθεί όμως και στην αντιαισθητική και αντιλειτουργική εικόνα, καθώς η αμμουδιά έχει μετατραπεί σε χαλικόστρωτο δρόμο, απωθώντας τους επισκέπτες. Ανικανοποίητο έχει αφήσει ο Δήμος και το αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου να τοποθετηθούν παγκάκια στην ακτή για χρήση από τους λουόμενους και τους περιπατητές. Το ίδιο ισχύει και για το αίτημα κατασκευής σύγχρονης και ασφαλούς παιδικής χαράς.
*Από την έντυπη έκδοση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ