Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Μουσείου Λαϊκής Τέχνης

Πάτρα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Η μετεγκατάσταση και επαναλειτουργία του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης από το 2013 στις αίθουσες του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, αποτέλεσε την αφορμή για την ουσιαστική σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αυτό καταδεικνύεται αφενός από τη σταθερή αύξηση των επισκεπτών και αφετέρου από την καταλυτική του «παρουσία» και στον χώρο της εκπαίδευσης, όπου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, πραγματοποιήθηκαν πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του Πανεπιστημίου, με αντικείμενο τις θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται σε αυτό.
Η συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δίνει την δυνατότητα σε πολλά σχολεία να επισκέπτονται το Μουσείο, με τους μαθητές προετοιμασμένους αφού έχουν επιλέξει με το σχολείο τους πολιτιστικό πρόγραμμα για την λαϊκή παράδοση.
Την σχολική χρονιά 2015-16, ξεναγήθηκαν περίπου 2.500 μαθητές από κέντρα Προσχολικής Αγωγής, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από την Πάτρα αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ξεναγήσεις σε διάφορους συλλόγους και οργανωμένους φορείς της πόλης.
Σημαντική είναι και η προσέλευση μεμονωμένων πολιτών, ξένων επισκεπτών και τουριστών που εντάσσουν στην περιήγησή τους στα αξιοθέατα της Άνω Πόλης και την επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.
Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης (Δωρεά του Πολιτιστικού Κέντρου Πατρών στον Δήμο Πατρέων από το 2012) στεγάζεται στις αίθουσες Χάνσεν του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών (πλατεία Κορύλλων-΄Ανω Πόλη). Το αρχειακό υλικό του Μουσείου αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Αναλυτικότερα διαθέτει συλλογές που αφορούν:
Στην καλλιέργεια της γης και την παρασκευή ψωμιού, στην καλλιέργεια του αμπελιού, στην παρασκευή κρασιού και τσίπουρου, στην κτηνοτροφία, στα αντικείμενα οικιακής χρήσης, στην επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό. Παρουσιάζεται επίσης υλικό από αστικά παραδοσιακά εργαστήρια όπως: Υφαντική με εργοστασιακό αργαλειό, Πιλοποιείο, Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο, Σχοινοποιείο και Τυπογραφείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ