Type Here to Get Search Results !

Στα Προσφυγικά μαγείρεψε ο "Άλλος άνθρωπος"-Στην πλατεία Παπανδρέου το Σάββατο

Πάτρα: Στα Προσφυγικά μαγείρεψε ο "Άλλος άνθρωπος"-Στην πλατεία Παπανδρέου το Σάββατο ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΣτην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά μαγείρεψε το Σάββατο23 Ιουλίου ο "Άλλος άνθρωπος". Η κοινωνική κουζίνα έστησε κατσαρόλα και μαγείρεψε με τη βοήθεια εθελοντών για όλους και κυρίως για εκείνους που έχουν ανάγκη στήριξης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το άλλο Σάββατο 30 Ιουλίου η κοινωνική κουζίνα θα μαγειρέψει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Παπανδρέου.
Όπως αναφέρεται στο blog "η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές.
Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό.
Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μεσα απο την δραση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δραση της κουζινας,οτι χρηματα περισευουν απο το ταμειο,(30-40 ευρώ τον μήνα)καθώς και από τα διάφορα δρόμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ