Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Δύο δρόμοι για το φυσικό αέριο

Πάτρα: Δύο δρόμοι για το φυσικό αέριοΤο σχέδιο της ΔΕΠΑ για επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, δεν απομακρύνεται από τον ορίζοντα, σχολίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θανάσης Γιανναδάκης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη», όπου η πρόταση για τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Πάτρας δεν πρόλαβε να μπει σε αξιολόγηση λόγω ανωριμότητας.
Οπως εξήγησε ο κ. Γιανναδάκης, το σχέδιο της ΔΕΠΑ για την οδική μεταφορά φυσικού αερίου στην Πάτρα σε συμπιεσμένη μορφή, βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους προετοιμασίας και είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα Poseidon Med II το οποίο προβλέπει τη θαλάσσια μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου σε υγροποιημένη μορφή στο λιμάνι. Η δημιουργία ειδικής υποδομής για την υποδοχή υγροποιημένου αερίου LNG σε πόλεις με λιμενικές εγκαταστάσεις, όπως η Πάτρα, είναι ένα παράλληλο σχέδιο της ΔΕΠΑ, το οποίο θα πρέπει να προσδιορίζεται χρονικά μετά το 2019.
Βέβαια και τα δύο σχέδια εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, όμως το ένα δεν επηρεάζεται άμεσα από το άλλο, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικές μεθόδους, γράφει ο Σωτήρης Παπανδρέου στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ". Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάση Γιανναδάκη, το πρώτο σχέδιο, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας και είναι το πιο εύκολα υλοποιήσιμο, προβλέπει τη δημιουργία στην Κόρινθο εγκατάστασης από όπου θα τροφοδοτείται η Πάτρα με συμπιεσμένο φυσικό αέριο - CNG (Compressed Natural Gas).
Το φυσικό αέριο με συμπιεσμένη μορφή θα μεταφέρεται στην Πάτρα με ειδικά οχήματα στους χώρους των χρηστών, που θα είναι σε αρχική φάση κυρίως βιομηχανίες ή άλλοι μεγάλοι πελάτες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ