Type Here to Get Search Results !

Πετσοκομμένες συντάξεις και επιδόματα αντίκρισαν οι γέροντες στα ΑΤΜ

Πάτρα: Πετσοκομμένες συντάξεις και επιδόματα αντίκρισαν οι γέροντες στα ΑΤΜ Πρόσωπα αγανακτισμένα, σκυθρωπά, με τα μάτια να είναι έτοιμα να βουρκώσουν από την στενοχώρια  και από την ψυχρολουσία. 
Αυτό είναι το σκηνικό που διαδραματίστηκε τις τελευταίες ώρες στα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων Τραπεζών της Πάτρας, με τους ηλικιωμένους να πηγαίνουν εκεί για να πάρουν τις συντάξεις τους.
Οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Άλλοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν που πήγε το επίδομα του επικουρικού τους. Ήταν κομμένο, με τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους να είναι λιγότερα από 170 έως 120 ευρώ.
Αργότερα και αφού έπαθαν το πρώτο σοκ, παίρνοντας ο ένας τον άλλο τηλέφωνο για να δουν τι έχει γίνει,  έμαθαν ότι το επικουρικό τους θα τους καταβληθεί μετά από πέντε έξι μέρες.
Ησύχασαν. Έτσι λέει θα γίνεται από εδώ και στο εξής. Ουσιαστικά, λοιπόν, η κυβέρνηση θα τους κόψει ένα μήνα από τον επικουρικό τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι έως τις αρχές του νέου έτους, το επίδομα αυτό θα… χαθεί κάπου στον δρόμο.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι περισσότεροι είδαν μείωση του μισθού τους,χωρίς όμως αυτός να έχει μειωθεί.  Πώς γίνεται αυτό; Ακόμα και στους αριθμούς υπάρχουν πλάγιοι τρόπο για να αφαιρέσεις. Η αύξηση του φόρου εισοδήματος,έφερε λιγότερες συντάξεις και μειώσεις των 20 έως και 30 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των χρηματικών ποσών.
Οι πραγματικές μειώσεις όμως θα έρθουν από τον Σεπτέμβριο και μετά.Τότε θα γίνει το «πετσόκομμα» σε όσους παίρνουν από 1.300 ευρώ και πάνω. Θα έρθει και το κόψιμο του ΕΚΑΣ για τους… υψηλόμισθους συνταξιούχους των 800 ευρώ.
Οι συνταξιούχοι χάνουν όσα έχουν πληρώσει μία ζωή με τα ασφάλιστρα τους,επειδή κάποιοι θέλουν να τους κλέβουν το ψωμί μέσα από τα χέρια. Το πιο τραγικό είναι ότι πολλοί από τους συνταξιούχους αυτούς είναι που ζουν, τα άνεργα παιδιά τους και πολλές φορές ακόμα και τα εγγόνια τους. Έως πότε; Αυτό ήταν το μοναδικό ερώτημα που υπήρχε διάχυτο στον αέρα στα καφενεία και στα στέκια των συνταξιούχων και των ηλικιωμένων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ