Type Here to Get Search Results !

"Κεφάλι" στη διακίνηση ναρκωτικών ο 41χρονος Αλβανός-Πουλούσε σε εμπόρους σε Πάτρα και Αίγιο

Αχαΐα:"Κεφάλι" στη διακίνηση ναρκωτικών ο 41χρονος Αλβανός-Πουλούσε σε εμπόρους σε Πάτρα και Αίγιο-ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ Νέο "χτύπημα" από τη Δίωξη Ναρκωτικών ΠάτρώνΗ νέα σύλληψη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, στο Αίγιο, αποτελεί ένα ακόμα "πλήγμα" στη διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα, την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή. Ο 41χρονος που συνελήφθη στο Αίγιο, στον Άγιο Νικόλαο, την Τετάρτη το μεσημέρι, ήταν βασικός "κρίκος" στην αλυσίδα της διακίνησης ναρκωτικών, που έπεφταν στον νομό Αχαΐας και κυρίως στην Πάτρα και το Αίγιο.
Είχε τέσσερις καβάτζες, εκ των οποίων οι δύο στην Ελίκη Αιγίου και οι άλλες δύο κοντά στον οικισμό του Αγίου Νικολάου. Τις ανανέωσε συνεχώς και συνήθως έπαιρνε μεγαλύτερες δόσεις από τις συνηθισμένες καθώς έσπρωχνε τα ναρκωτικά σε σε άλλους εμπόρους και όχι απευθείας σε χρήστες.
Κατά τη σύλληψή του η αστυνομία κατέσχεσ 4 κιλά και 793 γραμμάρια κάνναβης και 63 γραμμάρια ηρωίνης, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.
Ο 41χρονος είναι κάτοικος Αιγίου, μένει νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία και είναι.. άεργος και μάλλον η μοναδική "δουλειά" του ή διακίνηση.Η αστυνομία τον παρακολουθούσε εδώ και 15 περίπου ημέρες.Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες μόνο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών του οποίου προϊσταται ο Δ. Φερτάκηε έχουν κατασχεθεί πάνω από 15 κιλά ηρωίνης και 25 κιλά κάνναβης, καθώς και μισό κιλό κακαΐνης, ενώ έξι έμποροι ναρκωτικών έχουν ήδη προφυλακιστεί.
Χασισοφυτεία στο Αγρίνιο
Η δεύτερη περίπτωση που εντόπισε χθες η αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα αφορούσε στο Αγρίνιο όπου βρέθηκε χασισοφυτεία με 178 δενδρύλλια, μέσα σε φυσική κάλυψη (βλάστηση).Όπως παρουσίασε χθες στα ΜΜΕ ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Σφέτσος, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντοπίστηκε οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή Κερασιά της Δημοτικής Ενότητας Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο.
Στην περίπτωση αυτή η σύλληψη του 57χρονου ημεδαπού καλλιεργητή της φυτείας έγινε χθες (6-7-2016) το απόγευμα, μέσα στο χώρο της φυτείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Η ίδια κατηγορία βαρύνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, συνεργό του συλληφθέντα, του οποίου τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας έχουν εξακριβωθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, κοντά στον αγροτικό δρόμο Κερασιάς – Μαλευρού, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, έκτασης ενός στρέμματος περίπου, την οποία καλλιεργούσαν από κοινού ο 57χρονος και ο 29χρονος.
Χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντόπισαν τον 57χρονο, μέσα στο χώρο της φυτείας, ενώ ο 29χρονος συνεργός του αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.
Από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν συνολικά 178 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από είκοσι έως ογδόντα εκατοστών καθώς και διάφορα αντικείμενα καλλιέργειας που χρησιμοποιούσαν οι δράστες όπως φτυάρια, αξίνα, άδεια μπουκάλια και πλαστικά δοχεία.
Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δυο δραστών, αλλά και στο όχημα με το οποίο είχαν μεταβεί μαζί στη φυτεία, βρήκαν και κατέσχεσαν, τέσσερα κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim και δυο φυσίγγια πυροβόλων όπλων.
Για το πότισμα των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν ποτιστικό λάστιχο μήκους 150 μέτρων, το οποίο είχαν συνδέσει με διακλαδωτή σε δημοτική μονάδα ύδρευσης, ενώ η διαδρομή του ήταν καλυμμένη από θάμνους.
Το νερό από το ποτιστικό λάστιχο κατέληγε στο χώρο της φυτείας και συγκεκριμένα σε δεξαμενή νερού που διατηρούσαν οι δυο δράστες, από την οποία μέσω αντλίας το νερό μεταφερόταν στα φυτά.Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ