Type Here to Get Search Results !

Πάτρα - Χορεύοντας χωρίς σύνορα στην πλατεία Γεωργίου!

Πάτρα - Χορεύοντας χωρίς σύνορα στην πλατεία Γεωργίου!Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πλέγμα διοργανώνει την εκδήλωση "Χορεύοντας χωρίς Σύνορα", για την υποστήριξη του έργου των Γιατρών χωρίς Σύνορα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για τα προβλήματα των προσφύγων.
Έλληνες, ξένοι, μικροί και μεγάλοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Νάουσα και Σκόπελο πιάνουμε την ίδια στιγμή τα χέρια για να φτιάξουμε έναν μεγάλο χορευτικό κύκλο, με τραγούδια της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων.
Στην Πάτρα τον χορό ξεκινά το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου και είμαστε όλοι προσκεκλημένοι...

Πάτρα - Χορεύοντας χωρίς σύνορα στην πλατεία Γεωργίου!
Το “Πλέγμα” ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, με έδρα τη Σκόπελο και έκτοτε αναπτύσσει ένα πλέγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Στους καταστατικούς σκοπούς του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η πολιτιστική διαχείριση, οι πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και η πολιτιστική δικτύωση. Αυτή τη φορά το μεγάλο “Πλέγμα” του που αποτελείται από ένα δίκτυο αξιόλογων συνεργατών και εθελοντών αποφάσισε να κάνει κάτι που να συνδέει αφενός την ταυτότητα και τον σκοπό του με την τρέχουσα πραγματικότητα της χώρας και αφετέρου να βοηθήσει από πλευράς του και το έργο των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

To “Χορεύοντας χωρίς σύνορα” πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του “Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Σκοπέλου, Διαμαντής Παλαιολόγος” και στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού τόσο για την ιστορική σύνδεση του ελληνικού λαού με την προσφυγιά όσο και η ευαισθητοποίηση σε σχέση με την σημερινή κατάσταση. Εθελοντές του Πλέγματος θα καλούν τον κόσμο να μπει στο χορό, έτσι ώστε να φτιάξουμε όλοι μαζί –Έλληνες, ξένοι, μικροί, μεγάλοι- έναν χορευτικό κύκλο χωρίς σύνορα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο θα υπάρχουν ερανικά κουτιά των Γιατρών χωρίς Σύνορα, για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στο σημαντικό έργο τους.
Στην περίπτωση που επιθυμείτε να “δώσετε ένα χεράκι” στην εκδήλωση και να γίνετε εθελοντές, διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο ΕΔΩ και να δηλώσετε συμμετοχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ