Type Here to Get Search Results !

Η Πάτρα στη μεγάλη αγκαλιά για τους πρόσφυγες

Η Πάτρα στη μεγάλη αγκαλιά για τους πρόσφυγεςΕκατοντάδες πολίτες και εθελοντές σε όλη την Ελλάδα αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα» με τίτλο «Χορεύοντας χωρίς Σύνορα», για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών χωρίς Σύνορα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το σύγχρονο προσφυγικό ζήτημα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου ταυτόχρονα σε 6 πόλεις της Ελλάδας.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τους πρόσφυγες, Έλληνες και ξένοι ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν σε παραδοσιακούς ρυθμούς τραγουδιών της ξενιτιάς και της προσφυγιάς στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης.
Οι παράλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε 6 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Νάουσα και Σκόπελο) στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα πραγματοποιηθεί 27-29 Αυγούστου στη Σκόπελο.
Η Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας έγινε το κέντρο αναφοράς για την πόλη με το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας να μεταδίδει το μήνυμα του «Χορεύοντας χωρίς σύνορα», ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το προσφυγικό ζήτημα μέσα από την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ