Type Here to Get Search Results !

Απτόητοι από τις συλλήψεις οι "μαϊμού" αστυνομικοί που τρομοκρατούν & εκβιάζουν τηλεφωνικά για δήθεν τροχαία

Πάτρα: Απτόητοι από τις συλλήψεις οι "μαϊμού" αστυνομικοί που τρομοκρατούν & εκβιάζουν τηλεφωνικά για δήθεν τροχαία- Ένα ακόμη συμβάν στο Γηροκομειό Συλλήψεις στην ΑθήναΔεν πτοούνται από τις συλλήψεις των διωκτικών αρχών οι επιτήδειοι που τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους τρομοκρατούν με το πρόσχημα οτι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο για να τους αποσπάσουν χρήματα. Παρά τις συλλήψεις που σημειώθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν αλλά και τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα, οι δράστες "χτύπησαν" και πάλι στην Πάτρα.
Θύμα τους αυτή τη φορά μια γυναίκα στο Γηροκομειο της Πάτρας.
Η γυναίκα, σύζυγος γνωστού επαγγελματία της Πάτρας, δέχθηκε τηλεφώνημα με απόκρυψη αριθμού χθες το πρωί στο σπίτι της.
Από την άλλη άκρη της γραμμής άκουσε τον άγνωστο να της λέει πως η κόρη της χτύπησε με το αυτοκίνητό της ένα κοριτσάκι και το τραυμάτισε θανάσιμα.
Από το βάθος της γραμμής μάλιστα ακούγονταν γοερά κλάματα ενώ δεν δίστασε να δώσει το τηλέφωνο σε μια γυναίκα η οποία κλαίγοντας γοερά παρίστανε την κόρη της.Ο "μαϊμού" αστυνομικός είπε μάλιστα στη γυναίκα πως ο μόνος τρόπος να καλύψει την υπόθεση είναι η γυναίκα να δώσει 15 χιλιάδες ευρώ για να αφεθει ελεύθερη η κόρη της.
Για καλή τύχη της γυναίκας, η οποία κρατούσε έντρομη το τηλέφωνο, στο σπιτι βρίσκονταν και ο γιός της, ο οποίος οταν αντελήφθη τι συνέβαινε, πήρε το τηλέφωνο και άρχισε να ζητά περαιτέρω πληροφορίες από τον επιτήδειο. Όταν αυτός κατάλαβε οτι το σχέδιό του δεν θα ολοκληρώνονταν έκλεισε το τηλέφωννο. 
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος.
Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα "συνελήφθησαν στο Νέο Κόσμο, δύο (2) άτομα εκ των οποίων ένας 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 49χρονος ημεδαπός, μέλη της ομάδας. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.
Ειδικότερα οι δράστες, μεσημβρινές ώρες της ιδίας, επιχείρησαν στον Νέο Κόσμο να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, όταν μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό την ενημέρωσε ότι ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια, άλλο μέλος της σπείρας, προσποιούμενο τον γιο της, της μίλησε στο τηλέφωνο και «κλαίγοντας» της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην φυλακιστεί. Το θύμα που αντιλήφθηκε την απάτη ενημέρωσε τον γιό της και το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν εξωτερικά της οικίας τους δράστες και τους ακινητοποίησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο πεντάμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με την ως άνω μεθοδολογία, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του συγγενής τους (κυρίως τα παιδιά τους) και ακολούθως για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού ως εγγύηση ή ως νοσήλια. Στην περίπτωση που έπειθαν τα θύματά τους, μετέβαιναν στις οικίες τους και παραλάμβαναν τα χρήματα.
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν κα κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, διάφορες κάρτες sim και ένα (1) tablet.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι έξι (26) περιπτώσεις από τις οποίες στις δεκατρείς (13) έπεισαν τα θύματα και απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των -62.700- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται".
Πρόσφατα , όπως έχει γράψει το thebest.gr, μια ηλικιωμένη γυναίκα που διαμένει στο κέντρο της Πάτρας πίστεψε την καλοστημένη απάτη και έδωσε το ποσό των 14.000 ευρώ, ενώ ευτυχώς τα περισσότερα περιστατικά έμειναν απόπειρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ