Type Here to Get Search Results !

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ξεχωριστή μουσική βραδιά - αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία που έγινε στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την ξεχωριστή μουσική βραδιά - αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία που έγινε στην Πάτρα Την περασμένη Κυριακή στο Royal Theater PatrasΗ πρωτοβουλία του Σωματείου «Χορωδία Αντηχώ» να παρουσιάσει μία συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο ναυτικό-ποιητή Νίκο Καββαδία, στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το βράδυ της περασμένης Κυριακής 29 Μαΐου 2016, στην Πάτρα. 
Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το πολλά υποσχόμενο καλλιτεχνικό σωματείο ένωσε ταλαντούχους καλλιτέχνες (μουσικούς, χορωδία και τραγουδιστές) σε ένα άρτιο και συμπαγές επί σκηνής αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση/δελτίο Τύπου.Η ενορχήστρωση του συμπολίτη μαέστρου Νίκου Δημογιάννη έδωσε άλλη οπτική στις ήδη υπάρχουσες μελοποιήσεις των ποιημάτων που ερμηνεύτηκαν. Μία οπτική που ενθουσίασε το κοινό κερδίζοντας άξιες κριτικές.
Ο ταλαντούχος Πατρινός τραγουδιστής Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Νότη Μαυρουδή, με τη συγκλονιστική του ερμηνεία και θεατρικότητα, μετέδωσε στο κοινό τις φουρτούνες και μπουνάτσες στη ζωή του ναυτικού. Eξαιρετικές στιγμές της μουσικής βραδιάς, «Το Μαχαίρι» και «Ένας Νέγρος Θερμαστής από το Τσιμπουτί» που παρέσυραν το κοινό στο ρυθμό τους.
Η επίσης Πατρινή Μαρία Ρούτση με τη βαθιά, καθαρή και στιβαρή φωνή της γοήτευσε και συγκίνησε, αποδίδοντας μελοποιημένα ποιήματα, μεταξύ των οποίων και τα: «Νανούρισμα για μωρά και Γέρους», «Θεσσαλονίκη» και «Πούσι». Συγκλονιστική η ερμηνεία της στο «7 Νάνοι στο s/s Cyrenia».
Η ορχήστρα αποτελούμενη από τους καταξιωμένους μουσικούς Μαριλένα Σουρή πιάνο, Μαρία Γούτου βιολί, Αντώνη Αλατάκη βιολοντσέλο, Δημήτρη Μακρή κιθάρα, Μιχάλη Δάρμα κοντραμπάσο και Ντίνο Κακό κρουστά, ταξίδεψε το κοινό σε άλλοτε ήρεμα κι άλλοτε φουρτουνιασμένα νερά, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.
Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Αντηχώ με 12ετή πορεία στο χορωδιακό τραγούδι αποτελούμενο από τις: Μαρία Φιλοπούλου, Αθανασία Βούλγαρη, Έλενα Νταγιούκλα, Νάντια Αναστασίου, Αθηνά Γαλέου, Νούλη Δούβρη, Παυλίνα Κανά, Γεωργία Κρητικού, Χαρά Βαγγοπούλου, Αγγελική Τσούπρα, Αγγελική Αραβαντινού, Κατερίνα Γαρδούνη, Πένη Γιαννοπούλου, Βασιλική Λιάμη, Ηρώ Καστανά, με τη διδασκαλία της Μέλπως Βικάτου, ερμήνευσε και συνόδευσε με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο ποιήματα όπως “F.G.Lorca”,” Fata Morgana” και “Καραντί”.
Την όλη καλλιτεχνική επιμέλεια (καλαίσθητος οδηγός βιογραφία-εργογραφία του Νίκου Καββαδία, προβολή και διδασκαλία της χορωδίας)είχε η Μέλπω Βικάτου.
Την μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία που φιλοξενήθηκε στο Royal Theater, στην Ακτή Δυμαίων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Βασίλης Θωμόπουλος καθώς και πλήθος κόσμου.
Την όλη διοργάνωση είχε το Σωματείο Χορωδία Αντηχώ (Πρόεδρος Ε.Μαρινάκης, Αντιπρόεδρος Αμπατζής Δημήτρης, Γραμματέας Πένη Γιαννοπούλου, Ταμίας Βασιλική Λιάμη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ταβλά-Σουρή Αργυρώ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ