Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Δέκα κτήρια της πόλης αλλάζουν όψη μέσα στον Μάιο

Πάτρα: Δέκα κτήρια της πόλης αλλάζουν όψη  μέσα στον Μάιο  Στο πλαίσιο του 2ου Street Αrt Festival Patras | ArtWalk 2 σε μια εβδομάδαΌταν τον Φεβρουάριο ο Κλεομένης Κωστόπουλος ανακοίνωνε το 2οStreet Αrt Festival Patras | ArtWalk 2 και ζητούσε από όποιον Πατρινό έχει έναν βαρετό εξωτερικό τοίχο και θέλει να τον ζωντανέψει να επικοινωνήσει μαζί του ώστε με τη βοήθεια γνωστών street artists να τον επενδύσουν με graffiti, δεν φανταζόταν το μέγεθος της ανταπόκρισης. Εν αναμονή της έναρξης του φεστιβάλ και το Best μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να συμβεί τον Μάιο στην Πάτρα. Το σίγουρο είναι ότι δέκα κεντρικά κτήρια θα αλλάξουν την όψη της πόλης.
Μία ομάδα 20 γκραφιτάδων, εικαστικών, videoartist, γραφιστών, αρχιτεκτόνων και διανοούμενων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στην Πάτρα να πραγματοποιήσουν κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στη χώρα μας: θα μεταμορφώσουν περισσότερους από 10 μεγάλους τοίχους σε έργα τέχνης, μέσα σε μία εβδομάδα!
Οι πολίτες διαθέτουν τους τοίχους τους, η Art in Progress οργανώνει τις σκαλωσίες και τα χρώματα και οι γκραφιτάδες, οι writters, οι street artists, τα crews καλούνται να έρθουν να γράψουν, να ψεκάσουν, να ζωγραφίσουν, και να γεμίσουν την πόλη εικόνες, σκέψεις, ερωτήματα και προκλήσεις. Να διεγείρουν τα μάτια του καθημερινού περαστικού, να μοιραστούν τις πρακτικές τους μέσω workshops και να συζητήσουν με πολίτες και με ειδικούς της τέχνης για τα κοινά.
Το πρόγραμμα του Artwalk 2
Έκθεση «Τετράδια των δρόμων. Τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων» σε επιμέλεια της Σοφίας Ελίζας Μπουράτση με φωτογραφίες από τον Τάκη Σπυρόπουλο, και μία επιλογή video documentaries για το γκράφιτι στην Ελλάδα από τον Γιώργο Γκουνέζο θα εγκαινιαστούν στις 13 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Παράλληλα ένα έργο του λουξεμβουργιανού καλλιτέχνη Serge Ecker που εμπνεύστηκε από την αισθητική των ελληνικών δρόμων θα φωτίζει από ψηλά την πόλη …

r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά
Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ) και 50 σπουδαστές από τις σχολές Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών όλης της χώρας θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο “r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά” που αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κατασκευών ως παρεμβάσεις στον αστικό δημόσιο χώρο της Πάτρας.
Διάρκεια: 13 έως 20 Μαΐου 2016.

Τα murals
Οι γκραφιτάδες θα ξεκινήσουν το έργο τους στις 27 Μαΐου και θα το ολοκληρώσουν μέχρι τις 5 Ιουνίου.
Τworkshop Graffiti & Street Art
Θα γίνει στις 28 και 29 Μαΐου από τον Σωτήρη Γκαρδιακό και τον Γιώργο Γκουνέζο.
Απευθύνεται σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, άνω των 8 ετών.
Οι συζητήσεις
Κατά τη διάρκεια των δύο σαββατοκύριακων (στις 13-14 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στις 5 Ιουνίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου) θα γίνουν συζητήσεις ανοιχτές σε όλους
Επικοινωνία:
http://www.artinprogress.eu/artwalk-2/
http://www.artinprogress.eu/r2-workshop/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ