Type Here to Get Search Results !

Οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν και φέτος την μνήμη του Παπαφλέσσα

Οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν και φέτος την μνήμη του Παπαφλέσσα - ΦΩΤΟ  Την περασμένη ΚυριακήΠραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση μνήμης του Γρηγορίου Δικαίου ή «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ»  και των συμπολεμιστών του, καθώς οι Μεσσήνιοι της Πάτρας τίμησαν, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, τη μνήμη τους και τη μάχη του Μανιακίου (20 Μαΐου 1825). Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πάτρας και εν συνεχεία τρισάγιο στην προτομή του ήρωα στην ομώνυμη πλατεία όπου βρίσκεται, από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Πάτρας Πατέρα Νικόλαο Σκιαδαρέση.
Κατόπιν, ακολούθησε ομιλία από τη εκπαιδευτικό Φωτεινή Κασπίρη και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου μας Πηνελόπη Ν. Λαμπούση, τον Πρόεδρο του Παλλακωνικού Συλλόγου Πατρών «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» Στράτο Κωνσταντινάκο, την Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ευρυτάνων Κατερίνα Τσιούμα και τον Πρόεδρο του Γορτυνιακού Συνδέσμου Πατρών «ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄» Παναγιώτη Παπαγιαβή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελλάς, από το επιμελητήριο Αχαΐας ο κος Χελάς Παναγιώτης, από την Αστυνομική Δνση Αχαΐας ο Αστυνόμος Α’ Βασίλειος Σταθούλιας, ο πρώην Βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Νταβλούρος, ο πρώην Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής και η πολιτευτής Αχαΐας Έλενα Κονιδάρη.
Παράλληλα, ως εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της Πάτρας παρευρέθησαν: από το Σύλλογο Κλειτορολευκασίων ο Αντιπρόεδρος Αργύριος Αγγελόπουλος, από το σύλλογο Παγκαλαβρυτινών ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Αγγελόπουλος , από το σύλλογο Ποντίων Πατρών η Γεν. Γραμματέας Βιβή Λουκοπούλου-Στεφανίδη και από τον Σύλλογο Ζαρουχλεϊκων η Πρόεδρος Ζωή Μαρτζάκλη.
Στο μικρό χαιρετισμό της, η Πρόεδρός μας Πηνελόπη Λαμπούση ανέφερε: « Όταν ο χρόνος συναντά την τύχη και συμβαίνει κάτι αυτό λέγεται συγκυρία. Όταν η αυτοθυσία αποτελεί επιλογή τότε καθίσταται εμφανές τοις πάσι πως πρόκειται για υπέρμετρη κατάδειξη ηρωισμού. Σεβόμενοι το ιστορικό μας παρελθόν θωρακίζουμε ένα ασφαλέστερο μέλλον για τις επερχόμενες γενεές.
Οπλισμένοι με θάρρος από τα προγονικά μας πρότυπα θα μπορέσουμε να διανύσουμε ευκολότερα το δύσβατο μονοπάτι των χαλεπών καιρών που βιώνουμε. Έχοντας ως ύψιστη Αρχή μας  το Ιδανικό της Ελευθερίας  ποτέ κανείς δεν θα κατορθώσει να φυλακίσει τις ψυχικές και διανοητικές μας διεργασίες που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για οποιαδήποτε εποικοδομητική μας δράση.».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ