Type Here to Get Search Results !

Η Πάτρα στην 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics

Μία μεγάλη γιορτή θα γίνει την Πέμπτη στις 26 Μαΐου στην Πάτρα.
Πρόκειται για τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου που στο πλαίσιο της συνεργασίας UEFA και Special Olympics Ευρώπης έχει καθιερωθεί από το 2000. Μία εβδομάδα το χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές ποδοσφαίρου, του πιο δημοφιλούς αθλήματος των Special Olympics. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να δώσουν ευκαιρίες σε άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετέχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου που διοργανώνονται σε κάθε χώρα και να συνυπάρχουν με τα πρότυπα τους στους αγωνιστικούς χώρους.
Η 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics θα πραγματοποιηθεί από 21-29 Μαΐου 2016, με τη συμμετοχή πενήντα χιλιάδων (50.000) αθλητών από πενήντα (50) χώρες της Ευρώπης σε 450 αθλητικές δράσεις, σε συνεργασία με την UEFA και την υποστήριξη της MetLife, τριανταεπτά (37) Εθνικών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου καθώς και εκατόν είκοσι (120) ποδοσφαιρικών συλλόγων.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 16ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τα Special Olympics Ελλάς, προγραμματίζουν αθλητικές δραστηριότητες και Αγώνες Unified στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, δημιουργώντας ευκαιρίες συμμετοχής των ατόμων με διανοητική αναπηρία ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και επιπέδου ικανότητας.
Τα Special Olympics Αχαΐας από το 2013 έχουν αναλάβει τον θεσμό με επιτυχία, στον οποίο συμμετέχουν Φορείς Ειδικής Αγωγής, τα Προπονητικά Προγράμματα Ποδοσφαίρου των Special Olympics του Ν. Αχαΐας καθώς και ποδοσφαιρικές ομάδες – ακαδημίες συλλόγων της πόλης.

Η Πάτρα στην 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics (pics)Η Πάτρα στην 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics (pics)Η Πάτρα στην 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics (pics)
Το άθλημα του ποδοσφαίρου είναι πολύ δημοφιλές και δίνει τη δυνατότητα προώθησης των αξιών της αποδοχής και συνύπαρξης, του σεβασμού και της ένταξης, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τα οφέλη που αποκομίζουν τα άτομα με διανοητική αναπηρία από τη συμμετοχή τους σε αθλητικά δρώμενα.
Στην Πάτρα η ακαδημία του ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της εδώ και 3 χρόνια τη συγκεκριμένη δράση η οποία για φέτος θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου και ώρα 9 π.μ. για την Αχαΐα.
Παράλληλα, οι πιο μικροί αθλητές των Special Olympics, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Young Athletes των Special Olympics στην Πάτρα (αθλητές κάτω των 8 ετών) θα παρουσιάσουν δεξιότητες με θέμα το άθλημα του ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με μαθητές δημοτικών σχολείων της Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ