Type Here to Get Search Results !

Μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες

Πάτρα: Μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες Έντονο είναι το ενδιαφέρον των Πατρινών μαθητών των σχολείων της Πάτρας για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και όπως μπορούν τα παιδιά και τις οικογένειες των προσφύγων που έχουν κατακλύσει την χώρα, φεύγοντας από τις πατρίδες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, αναζητώντας ταυτόχρονα μία καλύτερη ζωή.
Κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας διαβάστηκε σε όλα τα σχολεία της Πάτρας, από τους καθηγητές στους μαθητές, η έκκληση του Δήμου Πατρέων για να μαζέψουν τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους που πέρασαν από τα κύματα του Αιγαίου, διακινδυνεύοντας την ζωή τους για να φτάσουν να εγκλωβιστούν σε μία χώρα που αντιμετωπίζει την δική της ανθρωπιστική κρίση.
Οι μαθητές της Πάτρας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ρωτώντας τους καθηγητές τους, περισσότερες λεπτομέρειες για το όλο θέμα και για το πώς μπορούν να βοηθήσουν και έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα η βοήθεια πουαναμένεται να στείλουν τα σχολεία της Πάτρας προς τους εξαθλιωμένους αυτούς ανθρώπους που ζουν πλέον κάτω από άθλιες συνθήκες, θα είναι μεγάλη.
Η Πάτρα είναι μία πόλη που δείχνει πάντα την ευαισθησία της σε τέτοιου είδους θέματα και άλλωστε είναι από αυτές τις πόλεις που ήδη έχουν βοηθήσει αρκετά στο προσφυγικό στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς όταν είχαν κατακλύσει τα νησιά μας.
Είναι μία πόλη που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν δεκάδες πρόσφυγες (και μάλλον θα το ξανακάνει) έχοντας ζήσει από κοντά την προσφυγική ροή, σε άλλες εποχές. Η νεολαία και οι μαθητές της Πάτρας θα δείξουν έτσι και πάλι την ευαισθησία τους.
Και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί από τους μαθητές αυτούς, έχουν τα δικά τους προβλήματα σε σχέση με την πείνα και τη φτώχεια που ταλανίζει την Πατρινή κοινωνία, αντιμετωπίζοντας τα δικά τους ζητήματα, όταν επιστρέφουν από τα σχολεία στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους.
Είναι μία γενιά που είναι αναγκασμένη ίσως να μεγαλώσει πιο γρήγορα από ότι οι προηγούμενες, έχοντας έτσι την ωριμότητα να δώσει βοήθεια εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ