Type Here to Get Search Results !

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Δυναμώνει η στήριξη από συνδικάτα και άλλους φορείς

Μεταξύ άλλων, η πορεία έχει στόχο να αναδείξει τις διεκδικήσεις των συνδικάτων για ουσιαστική προστασία των ανέργων
Στην Κόρινθο θα βρεθεί σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης συνδικάτων και άλλων φορέων του κινήματος για τη μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, που θα ξεκινήσει στις 3 Απρίλη από την Πάτρα και θα ολοκληρωθεί στις 10 του μήνα στο Σύνταγμα. Ο δήμαρχος θα συζητήσει με συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και συλλόγους της Κορίνθου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης.
Στη σύσκεψη καλούν οι εξής φορείς: Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Κορινθίας «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Σικυωνίων, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κορίνθου, Περιφερειακό Τμήμα Κορινθίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, Σωματείο Ταξί Κιάτου - Ραδιοταξί Κιάτου, Σύλλογος Γυναικών Κορίνθου (ΟΓΕ), Οικιστικός Σύλλογος Σεσίου Αγ. Θεοδώρων και Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου.
Μισή ώρα νωρίτερα (6.30 το απόγευμα), θα γίνει συνάντηση του δημάρχου Πατρέων με το δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό. Παράλληλα, αντιπροσωπείες της δημοτικής αρχής θα συζητήσουν με εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς, στις Κοινωνικές Δομές, αλλά και στα ΚΔΑΠ Αρκτικού Διαμερίσματος και Ανω Πόλης.

Στο μεταξύ, καθημερινά καταφτάνουν και νέες δηλώσεις στήριξης της πορείας αγώνα και συμμετοχής σε αυτή από σωματεία και φορείς εντός και εκτός Αχαΐας. Οι τελευταίες είναι από: Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Δυτικής Αχαΐας, Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο της εργοβιομηχανίας «FINTEXPORT ΑΕ», Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Ξύλου «ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΑΕ» «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ», ΑΣ FIGHT CLUB PATRAS «MESSATIS», Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, Δημοτική Παράταξη «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, Ομάδα Γυναικών Αιγίου, Επιτροπή Νέων Ανέργων και Εργαζομένων σε Προγράμματα Απασχόλησης Πάτρας, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας και Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και ΝΠΙΔ Νομού Αχαΐας.
Πληροφορίες για την πορεία
Η διαδρομή της πορείας Πάτρα - Αθήνα που θα γίνει από την Παλαιά Εθνική Οδό, έχει απόσταση σχεδόν 217 χιλιόμετρα και θα διαρκέσει 8 μέρες. Τα τμήματά της είναι Πάτρα - Αίγιο (39 χιλιόμετρα), Αίγιο - Ακράτα (28 χιλιόμετρα), Ακράτα - Ξυλόκαστρο (32,7 χιλιόμετρα), Ξυλόκαστρο - Κόρινθος (33,8 χιλιόμετρα), Κόρινθος - Αγ. Θεόδωροι (19,8 χιλιόμετρα), Αγ. Θεόδωροι - Μέγαρα (22,8 χιλιόμετρα), Μέγαρα - Ελευσίνα (20,5 χιλιόμετρα) και Ελευσίνα - Σύνταγμα (20,6 χιλιόμετρα).
Οσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στην πορεία, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2613.610.334 ή στο email: poreiaanergia@gmail.com. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα συμπληρώνουν ειδική αίτηση συμμετοχής, στην οποία θα δηλώνουν ποια ή ποιες μέρες θέλουν να συμμετάσχουν, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση (φαγητό, διαμονή κ.λπ.).
Η συμμετοχή μπορεί να είναι για 1 ώρα, 1 μέρα ή 1 βδομάδα. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα παρέχονται φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Υπνόσακος (sleeping bag). Αθλητικά παπούτσια. 3 - 4 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως). Μπλούζες βαμβακερές. Πετσέτες.
Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετάσχει να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση. Κάθε βράδυ θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ