Type Here to Get Search Results !

Πρόταση για κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ κατέθεσε ο φαρμακοποιός Δημήτριος Δημητρόπουλος

Πάτρα: Πρόταση για κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ κατέθεσε ο φαρμακοποιός Δημήτριος Δημητρόπουλος  Εκεί όπου ήταν το παλιό καταφύγιο- Μιλά για δημιουργία 2.000 θέσεων στάθμευσης οχημάτωνΣτον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και το Δημοτικό συμβούλιο, στην Διεύθυνση Πολεοδομικού σχεδιασμού και δόμησης αλλά και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και το Περιφερειακό συμβούλιο, κατέθεσε εγγράφως ο συμπολίτης φαρμακοποιός και κάτοικος της περιοχής γύρω από το κτίριο του παλαιού Αρσακείου, Δημήτριος Δημητρόπουλος, πρόταση για την δημιουργία και κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην οδό Γκότση και Κανακάρη, όπου βρισκόταν το πρώην καταφύγιο.
Όπως εξηγεί ο κ. Δημητρόπουλος, το συγκεκριμένο σημείο εφόσον αξιοποιηθεί μπορεί να προσφέρει στην Πάτρα των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων και της απουσίας χώρων στάθμευσης, κοντά 2.000 θέσεις.
Αφορμή για την κατάθεση της έγγραφης πρότασης αποτέλεσε η προβλεπόμενη αξιοποίηση ως ήπιας μορφής του παλαιού Αρσακείου από την Δημοτική αρχή. Ωστόσο ο κ. Δημητρόπουλος κάνει λόγο για μεσοβέζικη λύση, η οποία θα επιφέρει ελάχιστη αλλαγή στην καθημερινότητα των δημοτών.
Θυμίζει πως εδώ και 15 χρόνια είχε εξαγγελθεί από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών δια μέσου του Ευάγγελου Σουλτανά και κατόπιν από το Επιμελητήριο Αχαΐας η αναγκαιότητα κατασκευής ενός μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ στο πρώην καταφύγιο της οδού Γκότση και Κανακάρη. Τη δεκαετία του 2000, εξαγγέλθηκε, όπως λέει ο κ. Δημητρόπουλος, από δύο πρώην Δημάρχους η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης δύο χιλιάδων θέσεων στον ίδιο χώρο, επομένως συμπεραίνει πως λογικά θα πρέπει να υπάρχει και κάποια σχετική μελέτη στα συρτάρια του Δήμου. Ο ίδιος κατέθεσε σχετική πρόταση στο Δήμο Πατρέων από τον Μάιο του 2014 και η κατασκευή αυτή που θα αποσυμφορήσει την Πάτρα κυκλοφοριακά, θα μπορούσε να υλοποιηθεί είτε μέσω ΣΔΙΤ είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή μέσω άλλου ευρωπαικού προγράμματος.
Ο κ. Δημητρόπουλος στην έγγραφη πρόταση του θέτει κι άλλα ζητήματα όπως ότι η βόρεια πλευρά της Πάτρας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το προσωρινού χαρακτήρα πάρκινγκ που προγραμματίζει ο Δήμος να δημιουργηθεί στις πρώην εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στον Άγιο Διονύσιο και τα ελάχιστα ιδιωτικά πάρκινγκ θα επιφορτιστούν το πρόβλημα. Τέλος ο κ. Δημητρόπουλος διερωτάται μήπως οι φορείς της Πάτρας θα πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια για την αναγκαιότητα ενός μεγάλου υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ κάτω από το Δασύλλιο που θα είναι και κοντά στην μίνι περιμετρική όταν ανοίξει.
Ο κ. Δημητρόπουλος υπογραμμίζει ακόμα πως η συγκεκριμένη πρόταση έχει ενταχθεί και στην διαβούλευση του νέου χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος υπό τον τίτλο «Σχέδια ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων». Το χωροταξικό ήταν και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο Περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης 23/3/2016.
Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ