Type Here to Get Search Results !

Το pet sitting έφτασε στην Πάτρα- Όσα μάθαμε για μια όμορφη και "ιδιαίτερη" ενασχόληση

Ακόμα και σε δύσκολες εποχές δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρνούνται να αποχωριστούν έναν τετράποδο φίλο. Όσο κι αν κοστίζει…. η αγάπη, αφοσίωση και η «ζεστασιά» που μπορεί να προσφέρει αξίζουν πάντα πολύ περισσότερα.
Άλλωστε όπως λένε… «ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Φυσικά χρειάζεται και αυτός φροντίδα και αγάπη. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ιδιοκτήτης του αναγκάζεται να περάσει αρκετές ώρες μακριά του;
Το pet sitting είναι μια καλή λύση, εάν φυσικά βρεις το κατάλληλο άνθρωπο προκειμένου να εμπιστευτείς τον καλύτερο σου φίλο.
Η ιδέα του pet sitting έφτασε και στην Πάτρα. Το thebest.gr συνάντησε την Παναγιώτα που ασχολείται με αυτό και έμαθε τα πάντα.
Της Κωνσταντίνας Τσίχλα
Πώς προέκυψε η ιδέα για την ενασχόληση με τα ζώα;
Πάντα έτρεφα μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Δε κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου να γίνω κτηνίατρος και έτσι η ανάγκη για δουλειά με οδήγησε στο να ψάξω κάτι σχετικό με κατοικίδια. H αρχική ιδέα ήταν Dog Walking – βόλτα σκύλων. Στη συνέχεια έψαξα να βρω πως λειτουργεί αυτή η δουλειά στο εξωτερικό. Σταδιακά το ενδιαφέρον του κόσμου αυξήθηκε και το Pet Sitting Patras έφτασε στην τωρινή του μορφή.
Ποια είναι η σχέση σου μαζί τους;
Πάντα είχα καλή σχέση με τα ζώα. Είναι η αδυναμία μου. Είχα πριν χρόνια δύο σκυλάκια που μου λείπουν ακόμα. Τώρα έχω μια γατούλα και ένα παπαγάλο. Πάντα με θυμάμαι με ένα κατοικίδιο στο πλευρό μου. Τα βλέπω σαν παιδιά..
Ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνεις;
Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που έχουμε στο νου μας από το dog wakling στο εξωτερικό δεν υπάρχει στην Πάτρα. Δηλαδή δε μου έχει τύχει να βγάλω βόλτα πάνω από 2 σκυλάκια τη φορά. Μια υποχρέωση λοιπόν είναι η ασφάλεια του σκύλου κατά τη διάρκεια της βόλτας. Συνήθως η ανταπόκριση του κόσμου υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό στις διακοπές όπου σκέφτονται ότι είναι καλύτερα να αφήσουν το κατοικίδιό τους στο σπίτι τους και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο ζώων. Εκεί η υποχρέωσή μου είναι η διατροφή του σκύλου, η καθημερινή του βόλτα και ο καθαρισμός του.
Χρειάζονται «ειδικές» γνώσεις για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο;
Αρχικά, χρειάζεται αγάπη για τα ζώα. Αν αναθέσουν σε κάποιο που δεν είχε ποτέ κατοικίδιο την φύλαξη κάποιου κατοικίδιου σίγουρα θα τα βρει σκούρα. Τα κατοικίδια είναι σαν μικρά παιδιά. Χρειάζονται πολύ προσοχή και αγάπη. Το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα και τις προσωπικές του απαιτήσεις.
Σε ποιο ζωάκι έχεις περισσότερη «αδυναμία» και γιατί;
Γενικά τρέφω αγάπη για όλα τα ζωάκια. Αλλά περισσότερο για τα σκυλάκια. Είναι νομίζω το ζωάκι το οποίο ξέρει να δείχνει με τον ωραιότερο τρόπο την αγάπη του. Πιστεύω πως όσοι δεν είχαν ποτέ σκύλο δεν ξέρουν πόσο χαρά μπορεί να σου δώσει. Το να γυρνάς στο σπίτι και να πηδάει το σκυλί στην αγκαλιά σου, να βλέπεις στο βλέμμα του πόσο πολύ του έλειψες και να σε τραβάει για παιχνίδι!
Πόσο εύκολο είναι να σε εμπιστευτούν οι ιδιοκτήτες τους;
Σε όσα κατοικίδια έχουμε αναλάβει, οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό στο να εμπιστευτούν σε εμάς το κατοικίδιο τους. Είναι λογικό να είναι δύσκολο σε έναν ιδιοκτήτη να αποχωριστεί το κατοικίδιό του και να θέλει να το αφήσει σε ανθρώπους έμπιστους και οι οποίοι θα το προσέχουν σαν τα μάτια τους.
Κάθε φορά που συναντάμε ένα ιδιοκτήτη και κανονίζουμε φύλαξη, βόλτα κλπ. του κατοικίδιου, ο/η Pet Sitter δίνει στον ιδιοκτήτη αποδεικτικό φύλαξης και ο ιδιοκτήτης ενημερώνεται καθημερινά για το κατοικίδιο του μέσω του/της Pet Sitter.
Ποιες είναι μεγαλύτερες δυσκολίες που έχεις να αντιμετωπίσεις κατά την διάρκεια αυτής της «αποστολής»;
Στη βόλτα η μεγαλύτερη δυσκολία είναι το πόσο τραβάει το σκυλάκι. Το αν τραβάει ένας σκύλος στην βόλτα του δεν έχει τόσο να κάνει με το μέγεθός του αλλά με το χαρακτήρα του. Είναι κάποια σκυλάκια που είναι επίμονα και θέλουν να γίνεται το δικό τους.
Μια ακόμη δυσκολία είναι το ότι μερικά σκυλάκια όταν δουν άλλο σκυλί γίνονται πολύ επιθετικά και γαβγίζουν ασταμάτητα. Σε μια βόλτα λοιπόν αυτού του σκυλιού είσαι σίγουρος ότι κάθε φορά που θα συναντήσεις ένα άλλο σκυλάκι το δικό σου θα κάνει φασαρία, επομένως πρέπει να το απομακρύνεις πριν πλησιάσει το ένα το άλλο. Τις περισσότερες φορές ο Pet Sitter καταλήγει να κρατάει το σκυλί με όλη του τη δύναμη ανάμεσα από τα πόδια του μέχρι να ηρεμήσει.
Ποιες στιγμές θα έλεγες ότι θα σου μείνουν αξέχαστες; (Μια καλή και μια άσχημη)
Δε μου έχει συμβεί κάποια άσχημη στιγμή μέσα στο Pet Sitting και ελπίζω να μη μου συμβεί ποτέ.
Η καλύτερη και αξέχαστη ήταν η καθημερινή βόλτα ενός σκύλου με τον οποίο δέθηκα πολύ. Χαιρόταν κάθε μέρα που με έβλεπε και ήθελε αγκαλιές και χάδια. Ελπίζω να τον ξαναδώ!
Πόσο κοστίζει να αναθέσει κανείς την ευθύνη του κατοικίδιου του σε κάποιον άλλον;
Επειδή έχουμε πολλές υπηρεσίες στο Pet Sitting Patras, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μας βρει στο facebook και να ρωτήσει ή να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας ή μέσω τηλεφώνου. Στην ιστοσελίδα μας φαίνεται και ο κατάλογος με τις τιμές και τις υπηρεσίες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ