Type Here to Get Search Results !

Σαφείς εξηγήσεις της Αν. Υπουργού Παιδείας για τους αμειβόμενους καθηγητές μεταπτυχιακών

Πάτρα: Σαφείς εξηγήσεις της Αν. Υπουργού Παιδείας για τους αμειβόμενους καθηγητές μεταπτυχιακών  "Υπάρχει μια βιομηχανία μεταπτυχιακών" Για το θέμα της «βιομηχανίας» μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, αλλά και για το «Patras IQ», μίλησε στην εκπομπή Ποντάρω Κόκκινο, Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
Η κα Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στα μεταπτυχιακά προγράμματα επί πληρωμή είπε χαρακτηριστικά, «υπάρχουν Πανεπιστήμια που τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα είναι δωρεάν και άλλα που ζητούν εξωφρενικά για τις εποχές δίδακτρα.
Από τα μεταπτυχιακά που πληρώνονται, ένα ποσοστό καθηγητών παίρνει σχεδόν έναν επιπλέον μισθό. Αυτό είναι πρόβλημα. Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε ως επιστημονική κοινότητα και ως υπουργείο.
Σε αρκετές περιπτώσεις, δημιουργούνται μεταπτυχιακά, επειδή μπορούν κάποιοι καθηγητές να βγάζουν έναν επιπλέον μισθό. Οφείλουμε να δούμε όλα τα επί πληρωμή μεταπτυχιακά και να βάλουμε ένα όριο βάσει των εξόδων των προγραμμάτων (εργαστήρια κλπ).
Μερικά μεταπτυχιακά είναι υψηλού επιπέδου. Υπάρχει κίνδυνος όμως, να έχουμε τίτλους εξ αποστάσεων, που δεν ανταποκρίνονται καθόλου και είναι εις βάρος ανθρώπων που έχουν κάνει μεταπτυχιακά ή διδακτορικά. Δεν συναινούμε σε μια βιομηχανία που παράγει τίτλους. Θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένας χάρτης μεταπτυχιακών με ενιαία κριτήρια».
Τέλος, η κα Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε και στη σημαντικότητα του Patras IQ, «το Patras IQ ήταν δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, δηλαδή η ενοποίηση και η αλληλεπίδραση του ερευνητικού χώρου με την αγορά. Η Πάτρα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξη, μετάδοσης της καινοτομίας και της τεχνογνωσίας.
Με το Patras IQ κάναμε ένα μεγάλο βήμα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ