Type Here to Get Search Results !

«Ξαναχτίζουμε τη σύγχρονη γειτονιά μας» - Η Κίνηση Πρόταση προχώρησε σε δράσεις

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Πλούτος» και «Κοινωνική Δικτύωση – Ξαναχτίζουμε τη σύγχρονη γειτονιά μας», που υλοποιεί η Κίνηση «Πρόταση» πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:
1) Την Κυριακή 21/2/2016 το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε γονείς, προπονητές και φίλους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου μετά από πρόσκληση του Δ.Σ.  με θέμα: «Προστατευτικοί παράγοντες για να αναπτύξουν τα παιδιά υγιή και ισορροπημένη  προσωπικότητα. Ο ρόλος της Οικογένειας και της Τοπικής Κοινότητας στην Πρόληψη».
Στην ενημέρωση, τα στελέχη πρόληψης της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ, Ελένη Κοττά-Μπαλαδάκη και Γεωργία Λαμπροπούλου, Γραμματέας και Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. αντίστοιχα, παρουσίασαν τις αιτίες των εξαρτητικών φαινομένων του σύγχρονου κοινωνικού μοντέλου ζωής, τους τρόπους εφαρμογής πρόληψης, το ρόλο που καλείται να έχει η Οικογένεια και η Τοπική Κοινότητα στην Πρόληψη και  βέβαια, τον τρόπο και το βαθμό που συνδέεται ο αθλητισμός με όλα τα παραπάνω.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε κατανοητή από όλους η φιλοσοφία των προγραμμάτων πρόληψης της Κίνησης Πρόταση για τη σπουδαιότητα τηςδιαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης της οικογένειας και την ανάγκη του«ανήκειν» και «κοινωνείν» ως δράση πρόληψης.
Μια προσέγγιση που όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών κ. Κωνστ. Καλογερόπουλος, είναι μέσα στα σχέδια των δράσεων και των συνεργασιών του Δ.Σ. του Ομίλου.
Πάτρα: «Ξαναχτίζουμε τη σύγχρονη γειτονιά μας» - Η Κίνηση Πρόταση προχώρησε σε δράσεις
2) Την Κυριακή 21/2/2016 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση ομάδας 11 μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πατρών πάνω στα θέματα που διαπραγματεύεται το πρόγραμμα «Πλούτο» με τη συνεργασία και υποστήριξη της ομάδας ΔΙΟΔΟΣΣ στο πλαίσιο της δράσης πρόληψης της ομάδας "Η γειτονιά μας στο χθες και το σήμερα".
Οι μαθητές και οι δύο εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα δύο προγράμματα.

Πάτρα: «Ξαναχτίζουμε τη σύγχρονη γειτονιά μας» - Η Κίνηση Πρόταση προχώρησε σε δράσεις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ