Type Here to Get Search Results !

Απογοητευτική η εικόνα της οδού Αγ. Ανδρέου στην Πάτρα, στο τμήμα από Ερμού έως την Τριών Συμμάχων

Τουλάχιστον απογοητευτική είναι η εικόνα που συναντά κανείς σε ένα από τα κεντρικά σημεία της πόλης της Πάτρας, στο κομμάτι της οδού Αγίου Ανδρέου που εκτείνεται από την πλατεία Τριών Συμμάχων και την οδό Αγ. Νικολάου έως και μετά την Ερμού.
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και το «μαράζωμα» που έχει επέλθει, έχουν αφήσει εδώ πολύ έντονα τα σημάδια τους. Αν περιδιαβεί κανείς αυτό το τμήμα της πόλης θα μείνει με το στόμα ανοικτό σχετικά με το πόσα μαγαζιά πλέον είναι άδεια και αναξιοποίητα. Κατ’ αρχάς στην πλ. Τριών Συμμάχων στέκει ανακαινισμένο σε ένα σημαντικό μέρος του αλλά κλειστό και χωρίς να λειτουργεί, με την ένδειξη "ενοικιάζεται" εδώ και καιρό στην πρόσοψη του, το παλιό ιστορικό ξενοδοχείο «Μητρόπολις» με θέα τόσο προς την πλατεία και το άνθινο ρολόι όσο και προς το λιμάνι και την οδό Αγ. Ανδρέου.
Συνάμα πριν λίγες μέρες άδειασε η γνωστή χαρακτηριστική γωνία της Αγ. Ανδρέου και Αγ. Νικολάου όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε γνωστό καφέ και παλιότερα το κατάστημα του Φάκαλου ενώ γενικά μετρώντας κάποιος έως και το τμήμα μετά την Ερμού όπου πριν λίγο καιρό κατέβασε ρολά το καφέ Mikel, τα άδεια – κενά μαγαζιά που διατίθενται προς εμπορική εκμετάλλευση, φτάνουν σχεδόν τα δεκαπέντε.
Είναι αληθινά λυπηρό να έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση μόλις λίγα μέτρα μακριά από την καρδιά του εμπορικού κέντρου της Πάτρας και τον πολυσύχναστο πλέον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Δυστυχώς εδώ συναντάμε το ωραίο νεοκλασικό ακίνητο στην Αγ. Ανδρέου που στέγαζε μέχρι πριν από λίγα χρόνια γνωστό κατάστημα καλλυντικών (τον Hondo που έχει πλέον μεταφερθεί επί της Ερμού), το οποίο έκτοτε έχει μείνει κενό και έχει γίνει χώρος αφισοκόλλησης ενώ στη γωνία Ερμού και Αγ. Ανδρέου υπάρχει κατάστημα όπου παλιά είχε λειτουργήσει γνωστή φίρμα ρούχων, το οποίο κατ’ ουσία έχει ενοικιαστεί περιστασιακά μόνο ως εκλογικό κέντρο συγκεκριμένου υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό Αχαΐας.
Στην ίδια γειτονιά έχουν κλείσει και τουλάχιστον δύο καφέ, το αγαπημένο κατάστημα Newsstand επίσης αναμένεται να μας αποχαιρετήσει ενώ σε άλλο μαγαζί έχουν απομείνει τα γράμματα και επιγραφές από κάποιο καρναβαλικό γκρουπ που είχε για λίγο αξιοποιήσει το χώρο, μαζί με την ένδειξη «ενοικιάζεται».
Σίγουρα μία θλιβερή εικόνα, στην πιο κεντρική πλευρά της πόλης της Πάτρας που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Να προσθέσουμε πως στο σημείο που θεωρείται και πέρασμα από τουρίστες Έλληνες και ξένους, έχουν λιγοστέψει και τα καταστήματα που διαθέτουν Πατρινά τοπικά γλυκίσματα (όπως λουκούμια) και ηδύποτα.
Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ