Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση από τους μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση αποσπάσματος του Θεατρικού Δρώμενου «Δε φυλακίζονται τα όνειρα» από τους μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών:
«Στόχοι της διοργάνωσης ήταν η ενίσχυση της αντίληψης του ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ποικιλομορφία της ανθρώπινης ύπαρξης, το άνοιγμα της σχολείων στην τοπική αλλά και ευρύτερη κοινωνία όπως επίσης και η ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, κάτι το οποίο φάνηκε να επιτεύχθηκε αφού η δουλειά τους καταχειροκροτήθηκε, με μεγάλης διάρκειας χειροκρότημα, από το σύνολο των παρευρισκομένων σε έντονο συγκινησιακά κλίμα.
O εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, πατέρας Κανέλλος μετέφερε τη στήριξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου στα άτομα με αναπηρία αλλά και σε όλους τους έχοντες ανάγκη.
Ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Αθανάσιος Ρισβάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πληθώρα δράσεων που υλοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και στόχο έχουν την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο όπως επίσης υπερθεμάτισε στις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται από τους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής που ως αποτέλεσμα έχουν την ενίσχυση των δεξιοτήτων και την αυτονομία των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου αναφέρθηκε στην περίπτωση του Jacob Barnett, ενός αυτιστικού παιδιού με σύνδρομο Asperger, το οποίο κατόρθωσε να κάνει επιτυχή τη μετάβαση από τη μάθηση, στη σκέψη και έπειτα στη δημιουργία, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε το μήνυμα της ημέρας «Ας βοηθήσουμε τους μαθητές μας να εξερευνήσουν τα όρια της γνώσης, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν νέα πράγματα.
Το ίδιο και εμείς οι δάσκαλοι. Εμπνεόμενοι και εμπνέοντας τους άλλους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ