Type Here to Get Search Results !

Πόσα τέλη θα πληρώσουν οι καταστηματάρχες σε πεζόδρομους και πλατείες - Συζήτηση σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο

Πάτρα: Πόσα τέλη θα πληρώσουν οι καταστηματάρχες σε πεζόδρομους και πλατείες - Συζήτηση σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Ακριβότερος ο πεζόδρομος της Αγίου ΝικολάουΣτη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας συζητείται η είσπραξη των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, μαζι με το τεχνικό πρόγραμμα του 2016 και τον καθορισμό των δημοτικών ανταποδοτικών τελών.«Ακριβότερος» πεζόδρομος η Αγίου Νικολάου και η πλατεία Γεωργίου από τους ομοειδείς της κοινόχρηστους χώρους, σύμφωνα με το ετήσιο τέλος που θα υποχρεωθούν να καταβάλουν οι επαγγελματίες.Όπως γράφει η "Πελοπόννησος" για τα κουβούκλια των περιπτέρων (όσα έχουν απομείνει…) που βρίσκονται στην Α' - κεντρική ζώνη το ετήσιο τέλος καθορίζεται στα 100 ευρώ και στη Β' 30 ευρώ. Εκτός από τον τιμοκατάλογο για τα ψυγεία παγωτών και αναψυκτικών, υπάρχει και η πρόβλεψη για τοποθέτηση ενός ηλεκτροκίνητου παιδικού παιχνιδιού με τιμή 315 ευρώ ετησίως με την προϋπόθεση ότι δεν παρακωλύεται η κυκλοφορία των πεζών. Κατά περίπτωση θα επιτρέπεται η τοποθέτηση και δεύτερου με το ίδιο τιμολόγιο.
>Για τις πινακίδες πρατηρίων υγρών καυσίμων και σταθμών αυτοκινήτων με αντλίες υγρών καυσίμων σε κοινόχρηστους χώρους καθορίζεται ετήσιο τέλος 245 ευρώ /τεμ.
>Στους πεζόδρομους της πόλης το ετήσιο τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα καθορίζεται ως εξής:
1. Γεροκωστοπούλου 48,00 €/τ.μ.,
2. Τριών Ναυάρχων 37,00 €/τ.μ.,
3. Αγ. Νικολάου 78,00 €/τ.μ.,
4. Ραδινού 40,00 €/τ.μ.,
5. Παπαρηγοπούλου 38,00 €/τ.μ.,
6. Πουκεβίλ 36,00 €/τ.μ.,
7. Κανάρη 36,00 €/τ.μ.,
8. Αγ. Νικολάου (τμήμα από Μαιζώνος έως Κορίνθου) 65,00 €/τ.μ.,
9. Ασκληπιού 38,00 €/τ.μ.,
10. Βούρβαχη 38,00 €/τ.μ.,
11.Παντανάσσης 45,00 €/τ.μ.,
12. Ρήγα Φεραίου 60,00 €/ τ.μ.,
13. Ηφαίστου 50,00 €/ τ.μ.
>Στις πλατείες το ετήσιο τέλος για τραπεζοκαθίσματα καθορίζεται ως εξής:
1. Πλατεία Γεωργίου Α΄ 48,00 €/τ.μ.,
2. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας) 37,00 €/τ.μ.,
3. Πλατεία Αγίου Γεωργίου -Ομονοίας-Πυροσβεστείου 20,00 €/τ.μ.,
4. Πλατεία Τριών Συμμάχων 42,00 €/τ.μ.,
5. Πλατεία Νίκης (Αγ. Σοφία) 20,00 €/τ.μ., 6. Πλατεία Υψηλών Αλωνίων 38,00 €/τ.μ., 7.Πλατεία Μιράντα 24,00 €/τ.μ.
Δικαίωμα χρήσης των κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων έχουν τα καταστήματα που έχουν προβολή επ' αυτών και σε διαστάσεις όσο είναι το μήκος της πρόσοψης του καταστήματος, επί το προβλεπόμενο βάθος στον συγκεκριμένο χώρο (πλατείες, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια).
>Προβλέπεται ακόμα τέλος για προβολή και προώθηση διαφόρων προϊόντων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στην πλατεία Γεωργίου ορίζεται στα 100 € / τ.μ. την ημέρα και στις πλατείες Τριών Συμμάχων, Ψηλαλωνίων και Ολγας στα 80 € / τ.μ. την ημέρα. Στους πεζόδρομους Γεροκωστοπούλου, Ρ. Φεραίου, Αγ. Νικολάου 100 € / τ.μ. την ημέρα, ενώ στους υπόλοιπους πεζόδρομους 80 € / τ.μ. την ημέρα
>Η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για άσκηση επαγγελματικής
δραστηριότητας (καρουζέλ, παγοδρόμιο, καρτ κ.ά. ορίζεται στα 2 €/τ.μ. την ημέρα για τις πλατείες Τριών Συμμάχων, Ψηλαλωνίων και Ολγας.
>Υποχρεωμένοι να καταβάλουν 40 € /τ.μ. την ημέρα θα είναι και όσοι καταλαμβάνουν χώρο για εγκαίνια καταστημάτων και επιχειρήσεων.
>Για τις παραχωρημένες θέσεις στάθμευσης θα ισχύει τέλος 1.500 ευρώ ετησίως -για κάθε μία από τις παραχωρημένες θέσεις στάθμευσης- εντός της ζώνης εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε τράπεζες, και 700 ευρώ ετησίως για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία , διαγνωστικά κέντρα , κλινικές κ.λπ.), σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
>Για διαφημίσεις που αναγράφονται ή αναρτώνται ή επικολλούνται θα ισχύει: α. Στις περιφράξεις οικοπέδων 0,37 ευρώ /τ.μ. εβδομαδιαίως, β. Σε χώρους σιδηροδρομικών, λιμενικών και αεροπορικών σταθμών καθώς και σε χώρους σταδίων και γηπέδων 0,37 ευρώ /τ.μ. εβδομαδιαίως, γ. Μέσα σε καταστήματα, κινηματογράφους, θέατρα και άλλους δημόσιους χώρους 0,37 ευρώ /τ.μ. εβδομαδιαίως, δ. Σε περίπτερα 0,37 ευρώ /τ.μ. εβδομαδιαίως, ε. Σε στέγαστρα 0,37 ευρώ /τ.μ. εβδομαδιαίως και Στ. Κοινόχρηστοι χώροι 0,37 ευρώ /τ.μ. εβδομαδιαίως.
>Για διαφημίσεις που γίνονται μέσα στα οχήματα σιδηροδρόμων και κάθε τύπου οχήματα δημόσιας χρήσης ή στην εξωτερική επιφάνεια αυτών (λεωφορεία, ταξί κ.ά.) διαστάσεων μέχρι 30 επί 50 εκατοστόμετρα θα ισχύει μηνιαίο τέλος 2,05 Ευρώ, ανεξάρτητα από τις ημέρες χρησιμοποίησης. Για διαφημίσεις της κατηγορίας αυτής μεγαλύτερων διαστάσεων καταβάλλεται ανάλογο πολλαπλάσιο τέλος.
Οι τιμές διαφοροποιούνται προς τα κάτω στους πρώην δήμους που συνενώθηκαν με την Πάτρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ