Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στη πορεία για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια στο τέλος

 Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στη πορεία για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια στο τέλος (pics)Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η πορεία για το Πολυτεχνείο. 
Μετά το τέλος της σημειώθηκαν ορισμένα επεισόδια με ομάδα νεαρών να πετούν πέτρες σε τράπεζα, να σπάνε δύο βιτρίνες και να ανάβουν κάδους στην Κορίνθου. 
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Παράρτημα συνεχίζοντας την πορεία τους προς την πλατεία Πυροσβεστείου. 

20:43. Πέτρες σε υποκατάστημα τραπέζης εκτόξευσαν νεαροί που βρίσκονται στην ουρά της πορείας της ΑΔΕΔΥ. 
Συγκεκριμένα όταν η πορεία επέστρεψε από τα Ψηλαλώνια και το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα που έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους νεαροί αναρχικοί πέταξαν πέτρες σε υπό κατάστημα τραπέζης. 

Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στη πορεία για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια στο τέλος (pics)Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στη πορεία για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια στο τέλος (pics)Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στη πορεία για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια στο τέλος (pics)Πάτρα: Μεγάλη συμμετοχή στη πορεία για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια στο τέλος (pics)
19: 55. Ξεκίνησε η πορεία της ΑΔΕΔΥ από το Παράρτημα στο κέντρο της Πάτρας , με  μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο κόσμος που συμμετέχει στην πορεία είναι τουλάχιστον 2.000, με εκατοντάδες έτσι Πατρινούς να τιμούν τη μνήμη του Πολυτεχνείου και την εξέγερση του ’ 73.  Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ, με τους συμμετέχοντες να καίνε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έξω από το βρεττανικό προξενείο. 
19:20 Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία του ΠΑΜΕ για το Πολυτεχνείο, με τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά σε αυτή και να κατευθύνεται στους γύρω δρόμους του κέντρου της Πάτρας. 
Στην πορεία συμμετέχουν δεκάδες σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι και φοιτητικές οργανώσεις.  Στο μεταξύ στο χώρο του Παραρτήματος βρίσκονται πάνω από 1.000 περίπου άτομα που από ώρα σε ώρα θα ξεκινήσουν και αυτοί την πορεία τους. 
18:54. Με αρκετό κόσμο και κλειστούς τους γύρω δρόμους του κέντρου ξεκίνησε η συγκέντρωση μπροστά από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, στο πλαίσιο της κορύφωσης των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 42ης επετείου του Πολυτεχνείου.
Ο κόσμος έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται και μέσα στην επόμενη ώρα θα προχωρήσει στην μεγάλη πορεία που θα εξελιχθεί στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
 Στην Πάτρα θα γίνει και μία δεύτερη πορεία από το ΠΑΜΕ, σωματεία εργαζομένων και συλλόγους που θα ξεκινήσει με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου, στην οποία ήδη έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται κόσμος.
Να σημειωθεί ότι η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων επεισοδίων, ενώ κλειστή είναι η Κορίνθου από το ύψος της Γούναρη, όπως και η οδός Γερμανού, η Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και οι κάθετοι δρόμοι στο κέντρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ