Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: "Σφυρίζει" για Κάτω Αχαϊα ο Προαστιακός - Άνοιξε ο δρόμος για την επέκταση της γραμμής


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «ανοίγει» πλέον τον δρόμο για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα συνδέει την Πάτρα με την Κάτω Αχαΐα, καθώς πλέον το έργο έχει πλήρη ετοιμότητα για ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.
Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί η πρόσκληση από την Περιφέρεια και αναμένεται άμεσα να υποβληθεί προς αξιολόγηση, προκειμένου ο Προαστιακός της Πάτρας να είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταθούν στη νέα Προγραμματική Περίοδο. Ο τεχνικός φάκελος του έργου, έχει ήδη αξιολογηθεί από την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο, όμως δεν μπόρεσε να ενταχθεί, εξαιτίας της απαγόρευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένταξη νέων έργων.
Το θέμα του Προαστιακού συζητήθηκε κατά την συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τους προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και της ΕΡΓΟΣΕ Αθανάσιο Βούρδα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα.
Εκτός αυτού, τρία ήταν τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν κατά προτεραιότητα στη συνάντηση και ειδικότερα:
α) η πορεία εκτέλεσης των έργων μέχρι τον Ψαθόπυργο, η υπογειοποίηση στην Πάτρα και το σχέδιο για τις επόμενες δημοπρατήσεις μέχρι το Ρίο,
β) η παρουσίαση της μελέτης για τη γραμμή Πάτρα – Πύργος και Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία, καθώς και η επέκταση Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα και
γ) η λειτουργία γραμμής του Προαστιακού που θα συνδέει το Μεσολόγγι με το Αγρίνιο.
Σχετικά με τα υπόλοιπα έργα της ΕΡΓΟΣΕ που υλοποιούνται μέχρι το τμήμα του Ψαθοπύργου, έγινε ενημέρωση για την πορεία εκτέλεσής τους με στόχο μέσα στο 2017 να λειτουργήσει στο σύνολό της η γραμμή.
Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της υπογειοποίησης στον αστικό ιστό της Πάτρας, για το οποίο τονίστηκε θα αποσταλούν επίσημες προτάσεις από τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέχρι και τον Μάρτιο του 2016.
«Αυτές οι προτάσεις θα αξιολογηθούν με κριτήρια την εξυπηρέτηση των πολιτών, τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τη σύνδεση με το λιμάνι και την οικονομική συγκύρια, ενώ θα τεθούν και προς διαβούλευση στους φορείς» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ