Type Here to Get Search Results !

Έναρξη εκπτώσεων σήμερα με καταστήματα που θα ανοίξουν κατά... βούληση - Απεργούν οι εμπροϋπάλληλοι

Πάτρα: Έναρξη εκπτώσεων σήμερα με καταστήματα που θα ανοίξουν κατά... βούληση - Απεργούν οι εμπροϋπάλληλοι Δεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων από σήμεραΔεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων ξεκινά από σήμερα Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 στα εμπορικά καταστήματα, οπότε και προβλέπεται τα καταστήματα να είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα.
Η αγορά στην Πάτρα αναμένεται για μια ακόμα φορά να μη λειτουργήσει ενιαία.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών ήδη με ανακοίνωσή του καλεί τους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους και τους καταναλωτές να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ.
Ωστόσο καταστήματα του ιστορικού κέντρου και ο αντίστοιχος σύλλογος καταστηματαρχών ακολουθεί την προβλεπόμενη λειτουργία των εμπορικών κάποιες Κυριακές του χρόνου.Ο Εμπoρικός Σύλλογος Πατρών στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τα έωλα επιχειρήματα μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης έμπνευσης για τα «οφέλη» από το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές έχουν πλέον και στην πράξη μετά από 3 χρόνια καταρρεύσει.
Με επιστημονικά κριτήρια το Ινστιτούτο (ΙΝΕΜΥ), έχει αποδείξει ότι με την εφαρμογή του μέτρου καμία αύξηση τζίρου δεν υπήρξε. Το μόνο αποτέλεσμα ήταν η μετακύληση τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές.
Με σύμμαχο τον καταναλωτή καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων ενάντια στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού μας. Επαναβεβαιώνουμε την ομόφωνη θέση μας για 2-3 Κυριακές τον χρόνο.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την προσπάθεια εξόντωσής μας που έγινε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για απελευθέρωση των 52 Κυριακών με αποτέλεσμα να προσφύγουμε στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμβάλουν στην καταστροφή και τον αφανισμό τους ανοίγοντας τα καταστήματα την Κυριακή 1η Νοέμβρη.
Καλούμε τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν ούτε 1 ευρώ την Κυριακή  1/11/2015.
Κοινωνία της αλληλεγγύης και της συνοχή"ς.

Αντιδράσεις καταγράφονται και για την προσεχή Κυριακή από τους εμποροϋπαλλήλους.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας θα πραγματοποιήσει και διαμαρτυρία και καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί,στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.
Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας επισημαίνονται τα εξής:
"1η Νοέμβρη – Ημέρα Κυριακή
Πάλι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, πάλι και οι εμποροϋπάλληλοι στους δρόμους.
Όσο αυτοί επιμένουν στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, άλλο τόσο και οι εργαζόμενοι επιμένουμε στο  «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο την Κυριακή 1η Νοέμβρη απεργούμε και διεκδικούμε την καθιέρωση της Κυριακής – Αργίας από την παρούσα κυβέρνηση όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί.

Διεκδικούμε την Κυριακή – Αργία για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, ένα κεκτημένο δικαίωμα με αγώνες πριν από 105 χρόνια.

Επιμένουμε πως δεν λείπουν οι ώρες από τους καταναλωτές για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα.

Με χιλιάδες λουκέτα στις εμπορικές επιχειρήσεις, με την ανεργία στον κλάδο μας να φτάνει το 37% - 40%, δεν δίνει λύσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αντιθέτως ανακατανέμει την πίτα του λιγοστού τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις πολυεθνικές και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Διαλύει τις εργασιακές μας σχέσεις και μας κάνει εργαζόμενους – λάστιχο, χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και κοινωνικής ζωής.

Τέλος θεωρούμε πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι  υπόθεση μόνο των εμποροϋπαλλήλων, αλλά όλων των εργαζομένων. Σήμερα εμείς, αύριο όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, για να θυμηθούμε πως το 1910 ο Νόμος «Περί Κυριακής – Αργίας και Εορτών» (υπ.αρ 3455) αφορούσε μόνο τον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι Δημ. Υπάλληλοι συνέχισαν να εργάζονται και τις Κυριακές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους καταναλωτές να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας και να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ την Κυριακή σε αγορές.

Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για να καταργήσουμε στη πράξη τον αντεργατικό Νόμο 4177/13 για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΟΥΤΕ 7 ΟΥΤΕ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στη Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου στις 10.30 π.μ.."
Δεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων
Την 1η Νομεβρίου ξεκινά το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Εμπορικά καταστήματα στην Πάτρα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη ενσωματώση τη σχετική έκπτωση στα είδη τους, ενώ πολύ συχνές είναι οι προσφορές, λόγω της μικρής αγοραστικής κίνησης. Οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ