Type Here to Get Search Results !

Σε μορφή "λερναίας ύδρας" το... τέρας της φτώχειας στην Πάτρα!

Σε μορφή "λερναίας ύδρας" το... τέρας της φτώχειας στην Πάτρα!1.450 οικογένειες μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των αναγκών τους και μη έχοντας τα χρήματα για να πάρουν τα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να επιβιώσουν, στράφηκαν στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και τις σχετικές υπηρεσίες του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη του Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις των οικογενειών αυτών στη Τράπεζα Τροφίμων και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (πρόκειται στην ουσία για ίδιες υπηρεσίες) έφτασαν τον παραπάνω αριθμό.
Αριθμός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν και με βάση την πολιτική που εφαρμόζεται θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες.1.450 οικογένειες ισοδυναμούν σε περίπου 5.000 άτομα που αυτή τη στιγμή δεν έχουν που αλλού να εξασφαλίσουν τρόφιμα και έχουν στραφεί στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού.
Από τα 5.000 αυτά άτομα τα 800 με 1.000 στον αριθμό υπολογίζεται ότι είναι ανήλικα άτομα, μαθητές που δεν έχουν τα χρήματα για να πάρουν ένα κουλούρι για το σχολείο τους και υποσιτίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Αριθμοί που φυσικά σοκάρουν, με τους ανθρώπους του Κοινωνικού Οργανισμού να προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν. Όμως οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες, ενώ τα κοινωνικά προβλήματα καθημερινά αυξάνονται, με τα… θύματα της κρίσης και του μνημονίου να γίνονται ολοένα και περισσότερα.
Έτσι, η φτώχεια μοιάζει σαν την... λερναία ύδρα αυτή τη στιγμή στη τοπική κοινωνία της Πάτρας, καθώς όσα κεφάλια και να κόψεις από το τέρας, αυτό γεννά ακόμα περισσότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ