Type Here to Get Search Results !

Σπείρα στην Πάτρα βασάνιζε παιδιά και τα εξωθούσε στην επαιτεία


Κύκλωμα εμπορίας ανήλικων παιδιών ανακαλύφθηκε στην Πάτρα, χάρη στην παρέμβαση πολιτών που κάλεσαν την Ασφάλεια όταν είδαν έξω από ένα σούπερ μάρκετ δυο νεαρούς Ρουμάνους να ξυλοκοπούν ανήλικους ομοεθνείς τους για να τους υποχρεώνουν να ζητιανεύουν με την ανοχή των γονιών δυο εξ αυτών.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 18χρονου και ενός 19χρονου που εκμεταλλεύονταν την κακή οικονομική κατάσταση τριών παιδιών, δύο 13χρονων και ενός 10χρονου, και τα εξανάγκαζαν να επαιτούν στο παρκινγκ με τη χρήση βίας και απειλές κατά της ζωής τους. Μάλιστα, τα παρακολουθούσαν από κοντινή απόσταση και άρπαζαν άμεσα τα χρήματα που τους έδιναν οι καταναλωτές.
Στο σπίτι των δυο νεαρών οι αστυνομικοί κατέσχεσαν:
  • κέρματα αξίας 462 ευρώ,
  • εννέα κινητά και κοσμήματα που εκτιμάται ότι προέρχονται από κλοπές και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών κατηγορούμενοι για εμπορία ανθρώπων.
Η ίδια κατηγορία και αυτή της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων βαρύνει την 43χρονη μητέρα και τον 33χρονο πατέρα του 10χρονου και του ενός 13χρονου, που επίσης συνελήφθησαν καθώς με την ανοχή τους εξωθούνταν στην επαιτεία τα παιδιά τους!
Και οι τέσσερις Ρουμάνοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν τι θα απογίνουν τα τρία ανήλικα παιδιά, που πιθανότατα θα φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ