Type Here to Get Search Results !

Η Πάτρα Πρωταθλήτρια Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής – Πρόκριση για τρεις ομάδες στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Η Πάτρα Πρωταθλήτρια Ελλάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής – Πρόκριση για τρεις ομάδες στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής! Έγινε στη ΒάρηΔιακρίσεις για σχολεία και μαθητές της Πάτρας στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στη Βάρη.
Στον τελικό συμμετείχαν οι 90 καλύτερες σχολικές ομάδες της χώρας, από σύνολο 180 ομάδων που αρχικά συμμετείχαν στους προκριματικούς, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών για τον θεσμό. Στο διαγωνισμό αυτό μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καλούνται να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Το ίδιο πρόβλημα προσπαθούν να επιλύσουν ταυτόχρονα μαθητές σε όλο τον κόσμο οι οποίοι συμμετέχουν στα εθνικά τους Πρωταθλήματα. Οι καλύτερες ομάδες κάθε χώρας προκρίνονται στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής η οποία φέτος διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ από 6 έως 8 Νοεμβρίου.
Για άλλη μια φορά φέτος ομάδες από την Πάτρα διέπρεψαν,;όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ξεκινώντας από το Δημοτικό η ομάδα “Teamwork 1” (Teamwork=συνεργασία και ομαδικότητα) του Δημοτικού Σχολείου Κ. Καστριτσίου πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Regular Elementary”. Το ρομπότ τους ολοκλήρωσε την δοκιμασία του διαγωνισμού άψογα με βαθμολογία 100, το μέγιστο δυνατό βαθμό που μπορεί να επιτύχει μία ομάδα και χρόνο εκτέλεσης Ολυμπιακών προδιαγραφών, μόλις 25 δευτερόλεπτα. Η επιτυχία αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας η οποία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Τα μαθήματα ρομποτικής ήταν μια εθελοντική πρωτοβουλία του κ. Βοβού Ανέστη, καθηγητή πληροφορικής του σχολείου. Οι μαθήτριες παρέμεναν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ρομποτικής μετά το πέρας του κανονικού ωρολογίου προγράμματος αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Τα μαθήματα συνεχίστηκαν εντατικά και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στις ακούραστες μαθήτριες Αγγελική Νταλαπέρα, Ανδιάνα Νιφόρα και Ελπίδα Ρόδη Ροδοπούλου.
Μεγάλη επιτυχία και για το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών το οποίο υπό την καθοδήγησή της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Όλγας Σταυρουλοπούλου πήρε με τις δύο ομάδες του την πρώτη και την δεύτερη θέση στην κατηγορία “Open Elementary”. Έτσι το Αρσάκειο στέλνει και αυτό μία ομάδα στην Ολυμπιάδα, παίρνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρόκριση σε αυτή την κατηγορία.
Εκτός όμως από τους μικρούς μαθητές και οι μεγάλοι τα πήγαν πολύ καλά. Το 7ο ΕΠΑ.Λ. Πάτρας με προπονητή τον καθηγητή Πληροφορικής Ευάγγελο Τσουραμάνη κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία “Open High School” και θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει και αυτό την πόλη και την χώρα μας στην Ολυμπιάδα της Ντόχα.
Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί πως αρκετές ακόμα ομάδες της πόλης μας έφτασαν μια ανάσα από την πρόκριση. Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του 20ου Γυμνασίου Πατρών το οποίο στην πολύ απαιτητική κατηγορία “Regular Junior High School” κατάφερε να ισοβαθμήσει με τις δύο πρώτες ομάδες εκτελώντας άψογη προσπάθεια και πετυχαίνοντας μέγιστη βαθμολογία 100, αλλά τελικά έχασε την πρόκριση για μερικά δευτερόλεπτα στο χρόνο εκτέλεσης της δοκιμασίας.
"Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλες τις ομάδες της Πάτρας και τους μαθητές τους για τις αξιέπαινες προσπάθειές τους. Αποδεικνύουν πως χρονιά με την χρονιά η εκπαίδευση στην πόλη εξελίσσεται, γίνεται όλο και πιο ποιοτική και δημιουργική. Καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία τέλος στις τρεις ομάδες που συνεχίζουν την προσπάθειά τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ντόχα", αναφέρει ο κ. Βοβός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ