Type Here to Get Search Results !

Σήμερα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά των νέων μέτρων, στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Σήμερα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά των νέων μέτρων, στην πλατεία Γεωργίου Στις 6.30 το απόγευμαΣυλλαλητήριο κατά των κυβερνητικών νομοσχεδίων πραγματοποιεί στην Πάτρα, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, το ΠΑΜΕ. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

"Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, τσακίζουν τη ζωή μας!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε για ψήφιση, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα!

Το πολυνομοσχέδιο έρχεται ως συνέχεια όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν περάσει κατά καιρούς οι κυβερνήσεις των «δεξιών» και «αριστερών» μνημονίων φέρνοντας επιπλέον ανατροπές στο ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλοντας νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζοντας υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1000 ευρώ μεικτά,  με νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύοντας και συνεχίζοντας τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.

Δεν υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα!

Όλοι στο δρόμο ξεσηκωμός, κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση! Συμμετέχουμε στον αγώνα, στο σωματείο μας! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπιση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανέναν μας!

Μας καταδικάζουν στην δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα

για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Είναι προκλητικοί! Την ίδια στιγμή που χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια της ιδιωτικής υγείας και απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, χρέη, πρόστιμα και αναδρομικά, ταυτόχρονα στους εργαζόμενους του κλάδου μας κυριαρχεί η απληρωσιά για μήνες ολόκληρους ( π.χ. Μέριμνα, Κιβωτός Αγάπης, Ολύμπιον). Από την άλλη κυνηγούν τις ψευτοσυντάξεις των υπερήλικων, καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40!

Στους εργαζόμενους στους Δήμους που εργάζονται στις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, στα σκουπίδια, στην αποκομιδή, στη διαλογή, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαρότητας προσθέτοντας 9 τουλάχιστον χρόνια παραπάνω εργασίας δρομολογώντας ταυτόχρονα και την κατάργηση του επιδόματος των 150€. Ανοίγουν τον δρόμο να μην μείνει τίποτα όρθιο στα βαρέα και ανθυγιεινά και στην ιδιωτική υγεία.  

Να μη χαρίσουμε το δικαίωμα στην υγεία και στην πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο στους επιχειρηματίες της υγείας και στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση!
ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα με πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ