Type Here to Get Search Results !

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε… 8 κομμάτια το Πάτρα - Πύργος

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε… 8 κομμάτια το Πάτρα - Πύργος
Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) εντάχθηκε στις 12 Οκτωβρίου η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος προκειμένου να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ypodomes.gr, στο ΠΔΕ της φετινής χρονιάς εγγράφηκε το σύνολο του ποσού του έργου, δηλαδή και τα 475 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, "το έργο με αρ. 2014ΣΕ07100044 “Oλοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος” εγκρίνεται υπό την προϋπόθεση ότι η προϊσταμένη αρχή δεν θα προχωρήσει σε κοινοποίηση προς τον (ή τους) ανακηρυχθέντα(ες) ανάδοχο(ους) της εγκριτικής απόφασης του αποτελέσματος των δημοπρασιών, πριν την οριστική έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου από την Ε.Ε. Επιτρέπεται η ανάληψη νομικών δεσμεύσεων για υποστηρικτικές εργασίες προετοιμασίας των δημοπρατήσεων και του φακέλου μεγάλου έργου, μέχρι του ποσού των € 250.000,00".
Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσουν οι πολλαπλές δημοπρατήσεις του έργου και την ίδια στιγμή το έργο στο σύνολό του θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ με την σήμανση του μεγάλου έργου, ακολούθως να οριστικοποιηθεί η χρηματοδότησή του από το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο οι δημοπρατήσεις θα γίνουν, θα δοθούν οι προσφορές αλλά η ανακοίνωση του οριστικού μειοδότη θα πρέπει να γίνει εφόσον έχουν ολοκληρωθεί τα παραπάνω. Επί της ουσίας στο ΥΠΟΜΕΔΙ προσπαθούν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να αποδείξουν ότι η παραγωγή μεγάλων έργων έχει ήδη ξεκινήσει.
Το έργο έχει σπάσει σε 8 διαφορετικές εργολαβίες. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, το έργο θα κατασκευαστεί αντίστροφα από Πύργο προς Πάτρα προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση αλλαγής της χάραξης στο πρώτο τμήμα που βρίσκεται στην Κάτω Αχαγιά.
Το συνολικό μήκος είναι 75 χλμ. ξεκινώντας από τον κόμβο Μιντιλογλίου και τερματίζοντας στον ανισόπεδο κόμβο Πύργου, στην είσοδο της πόλης. Τα έργα -εφόσον ξεκινήσουν μέσα στο 2016- αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2020.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ