Type Here to Get Search Results !

Δυσαρεστημένοι και ανάστατοι οι φροντιστές και στην Αχαία με την επιβολή του ΦΠΑ 6%

Δυσαρεστημένοι και ανάστατοι οι φροντιστές και στην Αχαία με την επιβολή του ΦΠΑ 6% Η υπαγωγή αυτή συνιστά όπως λένε, άδικη και καταχρηστική επιβάρυνση της οικογένειας αλλά και των φροντιστηρίωνΜετά την ανακοίνωση της κλιμακούμενης υπαγωγής των φορέων ιδιωτικής  εκπαίδευσης στο καθεστώς Φ.Π.Α. και ειδικά των φροντιστηρίων στο 6%, το Διοικητικό Συμβούλιο του κλάδου των φροντιστών διατηρώντας την αρχική θέση της Ομοσπονδίας εξέδωσε και κοινοποίησε στα Μέσα Ενημέρωσης ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια του κλάδου για την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει το φόρο προστιθέμενης αξίας έστω και σε μειωμένη κλίμακα.
Επίσης στηλιτεύει την ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων της κυβέρνησης, αφού κατά την προεκλογική περίοδο το ζήτημα είχε αναχθεί ακόμη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε μείζον θέμα λόγω της άδικης επιβολής του και θεωρεί ότι ακόμη και το 6% επιβαρύνει την οικογένεια, η οποία επιλέγει το νόμιμο φροντιστήριο για να ενισχύσει την εκπαίδευση των παιδιών της,
Ακόμα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος κρίνει ότι η διατήρηση του Φ.Π.Α. στην εκπαίδευση αποτελεί προανάκρουσμα μελλοντικών αυξήσεων του συντελεστή και όχι μηδενισμού του ή ακύρωσης του μέτρου και επισημαίνει ότι με την κλιμακωτή κατίσχυση του μέτρου η Ελλάδα καθίσταται η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβαρύνει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες με Φ.Π.Α.
Εκφράζει εκ νέου το αυτονόητο αίτημα της κατάργησης και όχι της ψευδώνυμης απομείωσης και εστιάζει στο πλήγμα που έχει δεχθεί ο χώρος της νόμιμης φροντιστηριακής εκπαίδευσης  από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή ή όχι του μέτρου. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκαν δόλια όσοι δραστηριοποιούνται παρασιτικά και παράνομα στο χώρο της παράδοσης μαθημάτων προσπαθώντας να πείσουν ότι παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες με αυτές των φροντιστηρίων, αλλά χωρίς Φ.Π.Α.
Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
το Διοικητικό Συμβούλιο έπραξε τα αυτονόητα ακολουθώντας τα αιτήματα του κλάδου. Υπερασπίστηκε από την αρχή τη θέση "όχι Φ.Π.Α. στα φροντιστήρια" και αυτήν θα συνεχίσει να αναδεικνύει  ως ζητούμενο. Κάθε άλλη πρόθεση ή πρόταση που εμπεριέχει την απομείωση συνιστά αποπροσανατολισμό των διεκδικήσεων του κλάδου. Η υπαγωγή της φροντιστηριακής εκπαίδευσης σε καθεστώς όποιας κλίμακας Φ.Π.Α. συνιστά άδικη και καταχρηστική επιβάρυνση της οικογένειας, αλλά και των φροντιστηρίων.
Οι θέσεις αυτές αποτελούν την αφετηρία για συνέχιση των πιέσεων που θα ασκηθούν στους φορείς της οικονομικής και εκπαιδευτικής πολιτικής και που πρέπει να εκφράζονται και αναδεικνύονται σε κάθε ευκαιρία είτε σε τοπικό είτε σε πανελλαδικό επίπεδο. Αναμένοντας την αντίστοιχη με τις ανακοινώσεις Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα επαναπροσδιοριστούν άμεσα οι δράσεις του κλάδου σε κεντρικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.
*Στην Πάτρα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης Νοτιοδυτικής Ελλάδος, στην οδό Αράτου 21, στην Πάτρα, τηλ. 2610 431084 – 344441.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ