Type Here to Get Search Results !

Πρωτοετής φοιτητής στην Πάτρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις - Που να μείνεις, που να φας, που να πιεις ποτό, που να ψωνίσεις l

Πρωτοετής φοιτητής στην Πάτρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις - Που να μείνεις, που να φας, που να πιεις ποτό, που να ψωνίσεις
Πρώτη μέρα φοιτητής στην Πάτρα. Κλασική φοιτητούπολη χρειάζεται χρόνο για να την ανακαλύψεις. Τα Φοιτητικά Νέα σου συγκέντρωσαν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θα κάνουν τη φοιτητική σας ζωή σας πιο εύκολη.
Από τη διαμονή, και την μετακίνηση, μέχρι τη διασκέδαση και τα φοιτητικά στέκια. Ένας μίνι οδηγός της φοιτητικής ζωής. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Διαμονή στο κέντρο ή κοντά στην Σχολή;
Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας ή των ΤΕΙ μπορεί να μείνει είτε κοντά στην Σχολή του είτε στο κέντρο της πόλης.
Μένοντας κοντά στην σχολή, ο φοιτητής δεν χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει σε αυτή και να παρακολουθήσει τα μαθήματα του. Βέβαια δεν μπορεί να μετακινηθεί από και προς το κέντρο της πόλης με αστική συγκοινωνίας τις προχωρημένες βραδινές ώρες. Αντίθετα η διαμονή στο κέντρο έχει στα θετικά ότι βρίσκεται στην καρδιά της ζωής και διασκέδασης της πόλης ενώ μπορεί να μετακινείται πεζός.
Για να βρεθεί κανείς στο Πανεπιστήμιο χρησιμοποιώντας αστική συγκοινωνία μπαίνει στις γραμμές 6 και 9.
Για να φτάσεις στον χώρο τον ΤΕΙ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γραμμές 2 και 8.
Χρήσιμα είναι τα δρομολόγια της γραμμής 6- EXPRESS καθώς δεν γίνονται στάσεις.
Κόστος εισιτηρίων
Το εισιτήριο του Λεωφορείου για να πας στο Πανεπιστήμιο είναι 0,80 λεπτά. Και για ΤΕΙ 0,60 λεπτά. Δεν μπορείς να το αποφύγεις να κόψεις γιατί πάντα μπαίνεις από την μπροστινή πόρτα και συνήθως υπάρχει η κλασική φιγούρα ελεγκτή ο Λευτεράκης που καραδοκεί. Αν δεν βρεις εισιτήριο στο περίπτερο μπορείς να κόψεις μέσα στο λεωφορείο το κανονικό εισιτήριο. 
Πόσο κοστίζουν τα ενοίκια;
Οι τιμές των ενοικίων διαφοροποιούνται σημαντικά. Αρχίζουν για παλιές γκαρσονιέρες από 150 ευρώ και μπορούν να φτάσουν και στα 250 ευρώ για νεόδμητα κτήρια σε περιοχές όπως Αγ. Σοφία και Ψηλά Αλώνια, σύμφωνα με μεσιτικό γραφείο.
Στα δυάρια, τα ενοίκια ξεκινούν από 200 ευρώ για παλιά κτήρια και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 350 ευρώ, με υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον ενός ενοικίου ως προκαταβολή.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ψάχνοντας, για σπίτι, πρέπει να γνωρίζουμε (Περισσότερα ΕΔΩ)
Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη:
Με το που περάσουν οι πρώτες-δύσκολες- ημέρες της προσαρμογής, πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου. Κάνε αίτηση στο Πανεπιστήμιό σου για την έκδοση βιβλιαρίου υγειονομικής περίθλαψης και έχε για τα επόμενα χρόνια το κεφάλι σου ήσυχο.
Διαθέτει φοιτητική εστία το Πανεπιστήμιο Πατρών;
Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας διαθέτει φοιτητική εστία στην οποία διαμένουν φοιτητές με εισοδηματικά κριτήρια.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ.
Αναζήτηση Φοιτητικής Στέγης/Κατοικίας:
Μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να γεμίσεις τις βαλίτσες σου, να πακετάρεις τα αγαπημένα σου πράγματα και να κλείσεις την πόρτα του πατρικού σου. Ποια πόρτα όμως σε περιμένει; Λοιπόν, έχεις δύο επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μπορείς να κάνεις αίτηση για δωμάτιο στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου ή να αναζητήσεις δικό σου διαμέρισμα. Μη διστάσεις να τολμήσεις τη συγκατοίκηση, καθώς θα έχεις μία παρέα στο σπίτι και μία ευκαιρία να κάνεις νέες παρέες.
Υπάρχουν πολλά sites που θα σε βοηθήσουν στη γρήγορη αναζήτηση ανάλογα με την πόλη που θα μετακομίσεις όπως το www.universpiti.grwww.menoumemazi.grwww.spitogatos.gr. Όσον αφορά τις φοιτητικές εστίες, ρίξε μία ματιά ΕΔΩ.
Που μπορώ να βρω καλό και σπιτικό φαγητό;
Στην Πάτρα υπάρχουν πολλά εστιάτορια με φαγητό που θυμίζει…αυτό της μαμάς. Κλασικά φοιτητικά εστιατόρια και όχι μόνο, που δίνουν τη δυνατότητα να προμηθευθείς και φαγητό πακέτο. Ένα περίπατο να κάνεις μαζί με τους συμφοιτητές σου θα δείς πολλά!
Πού θα διασκεδάσεις:
Για χαλαρό καφέ με θέα και δροσιά, η μαρίνα είναι ιδανική ειδικά το ηλιοβασίλεμα. Για να κοζάρεις κόσμο οι καφετέριες στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και της Ρήγα Φεραίου είναι σαφώς καταλληλότερες ενώ η Γεροκωστοπούλου μαζεύει πιο alternative κόσμο.
Για να στο κάνουμε όμως πιο λιανά, στα έχουμε χωρίσει κατά κατηγορίες: Οι εναλλακτικοί πάνε για καφέ στην Πλατεία Όλγας και την Γεροκωστοπούλου. Αν είσαι κυριλέ και σου αρέσουν τα μπουζούκια, να πας στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Παραλία και το Ρίο, όπου θα βρεις τα καλύτερα μέρη για διασκέδαση για εσένα. Αν πάλι είσαι ιδεολόγος και γουστάρεις φάση "μπύρα από περίπτερο", τότε θα αράξεις στα σκαλάκια στη Γεροκωστοπούλου, στην Πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου ή στην Πλατεία Όλγας. Στην Τριών Ναυάρχων θα βρεις τέλεια φαγάδικα και τσιπουράδικα, ενώ στην Ερμού θα βρεις ροκάδικα. Η Ηφαίστου έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό. Εκεί μπορείς να δεις από τον ΔΑΠίτη μέχρι τον πιο εναλλακτικό τύπο που σου γιάλισε στην εστία.
Το μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal ενημέρωσης:
Πληροφορίες για το portal ΕΔΩ 
(Επίσης πάτησε ΕΔΩ για να γίνεις μέλος της σελίδας)
Το κόστος φοιτητικής ζωής:
Οι αποστάσεις είναι μικρές οπότε το ιδανικό είναι να αγοράσεις ποδήλατο. Όμως τα λεωφορεία μπορούν να σε πάνε σχεδόν παντού. Τα εισιτήρια κάνουν για τους φοιτητές 0.60 ευρώ στην Α' Ζώνη και 0.80 στη Β' ζώνη. Για να φτάσεις στην Πάτρα από την Αθήνα με το ΚΤΕΛ θα σου στοιχίσει 18.90 ευρώ, όμως όταν αποκτήσεις φοιτητικό πάσο θα έχεις έκπτωση 50% και θα πληρώνεις 9.40 ευρώ. Αν έρχεσαι από τη Θεσσαλονίκη το ΚΤΕΛ θα στοιχίσει 44.20 ευρώ, ενώ με φοιτητικό 22.60. Αν για παράδειγμα ξεκινάς από την Κρήτη ή τις Σέρρες, το μπάτζετ ανεβαίνει.
Όσο πιο παλιά η πολυκατοικία τόσο το καλύτερο για την τσέπη σου. Στην φοιτητική γειτονιά κοντά στην Αγία Σοφία και στη μαρίνα βρίσκεις διαμερίσματα και με 200 ευρώ, ενώ χαμηλές τιμές παίζουν και σε πιο παλιές κατοικίες στην καρδιά του κέντρου. Συνολικά ο μπαμπάςκαι η μαμά θα πρέπει να σου στέλνουν το λιγότερο 600 ευρώ τον μήνα για να περάσεις. Η συγκατοίκηση είναι μία καλή λύση, ειδικά αν σκεφτείς ότι τις μισές μέρες ούτως ή άλλως θα την αράζεις στον κολλητό σου.
Που μπορώ να διαβάσω;
Στην Πάτρα υπάρχουν επίσης και όμορφοι χώροι, café – αναγνωστήρια όπου μπορεί κανείς να διαβάζει απολαμβάνοντας και τον καφέ του.
Πιο συγκεκριμένα: Tag, locale, Discover Your Way προσφέρουν ηρεμία, χαλάρωση, καλό φαγητό και καφέ.
Ακόμα η ιδιωτική βιβλιοθήκη της πλατείας Τριών Ναυάρχων παρεμφερούς αισθητικής προσφέρεται επίσης για φοιτητές που θέλουν να διαβάζουν ...ομαδικά και επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο οπότε αμέσως μια η βόλτα επιβάλλεται. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ.
Το να είσαι φοιτητής στην Πάτρα σημαίνει ότι επιβάλεται η βόλτα στην Ηφαίστου με τα δεκάδες καφέ, τσιπουράδικα και οινοπωλεία, καθώς και στις σκάλες της Γεροκοστωπούλου με τα κλασικά Cinema, Steps by Naya κ.λπ. και βέβαια τα all time classics φοιτητομάγαζα κάτω από το Κάστρο της Πάτρας στην περιοχή πέριξ του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με επίκεντρο το κλασικό "Χασομέρι".
Θα περάσετε επίσης οπωσδήποτε από τον Ηχότοπο κοντά στην πλατεία Όλγας, κατεξοχήν φοιτητική πλατεία του κέντρου της πόλης.
Εξυπακούεται ότι θα γίνεται μέλος στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, θα ξεφυλλίσετε τα βιβλία του Πολύεδρου, του πιο ιστορικού βιβλιοπωλείου της πόλης, θα πάτε σινεμά στα Ster Cinemas της Veso Mare, και θα πιείτε μπύρες στο Beer Bar Q.
H Τρελή Ροδιά και ο Νότος αποτελούν επίσης κλασική επιλογή των φοιτητών και όχι μόνο.
Άλλη μια ραγδαία ανερχόμενη φοιτητική γειτονιά της Πάτρας είναι αυτή της Αγίας Σοφίας.
Τέλος η Πάτρα τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης ζει μια θεατρική αναγέννηση με τη μια μετά την άλλη τις θεατρικές ομάδες, ερασιτεχνικές και μη, να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, εκτός από το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ