Type Here to Get Search Results !

Κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη από τις καθαρίστριες των σχολείων - Δεν έχουν ακόμη προσληφθεί λόγω εκλογών


Χωρίς καθαρίστριες παραμένουν αρκετά σχολεία της Πάτρας, μία μέρα πριν το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.
Κι αυτό γιατί μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ερμηνευτική εγκύκλιος που να προσδιορίζει τους όρους της απασχόλησής τους, τους οποίους θεωρούν μετέωρους.
Οι συμβασιούχες καθαρίστριες, όπως λέγουν, περιμένουν οδηγίες και συγκεκριμένες απαντήσεις, τις οποίες δεν έχουν λάβει ακόμη, προκειμένου να επιστρέψουν στον καθαρισμό των σχολείων.
Για τους παραπάνω λόγους, οργανώνουν σήμερα κινητοποίηση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις 11π.μ.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους, στην οποία σημειώνονται αναλυτικά οι λόγοι της μη πρόσληψής του, αναφέρεται:
Σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στις 11π.μ ολοι & όλες στην κινητοποίηση του Σωματείο Συμβασιούχων- Καθαριστών–Καθαριστριών Πάτρας, στην Έδρα της Κυβέρνησης, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας. ( Εθνική οδό Πατρών – Αθηνών 158).
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα στη δουλειά μας.
- Απαιτούμε να ανανεωθούν οι συμβάσεις μας,  χωρίς όρους και προϋπόθεσης και να μπούμε τώρα όλες μας στη δουλειά.
- Απαιτούμε οι συμβάσεις μας να γίνουν αορίστου χρόνου. Να μπει ένα τέλος στην «ομηρία» , την ανασφάλεια και στον κίνδυνο να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή στο δρόμο άνεργες.
Το σωματείο μας, με την χθεσινή κινητοποίηση του, μεταβήκαμε  με πούλμαν στην Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας και με την πολύωρη παραμονή μας εκεί απαιτήσαμε, να εξασφαλιστεί η επιστροφή μας  στη δουλειά. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι   καθαρίστριες από δήμους της Αττικής, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, εκπρόσωποι του συνδικάτου νομού Αχαΐας και του Π.ΑΜΕ, συγκεντρωθήκαμε  έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Οι  8.500 σχολικές καθαρίστριες που δουλεύουν με συμβάσεις έργου στα δημόσια σχολεία της χώρας μας βρισκόμαστε στον ¨αέρα¨ αφού μέχρι χτες οι συμβάσεις μας  δεν έίχαν ανανεωθεί, ενώ τίποτα δεν διασφαλίζει πως θα επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θέτει νέα εμπόδια για την επαναπρόσληψή των καθαριστριών διαρκώς.
Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας προς τους δήμους, σε ανάλογη κινητοποίηση που είχαμε την 1η Σεπτέμβρη, είχαμε αποσπάσει σχετικές δεσμεύσεις, που δεν έγιναν όμως πράξη. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας είχε δεσμευτεί για την έκδοση εγκυκλίου, καλώντας όλες τις εργαζόμενες να πιάσουμε δουλειά από την επόμενη μέρα. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου επικαλέστηκε νέα εμπόδια. Συγκεκριμένα, παράγοντες του υπουργείου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία των εργαζομένων πως περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, από το οποίο έχουν ζητήσει την εξαίρεση των καθαριστριών από την απαγόρευση προσλήψεων λόγω της προεκλογικής περιόδου. Ακόμα όμως κι αν αυτό πράξει το ΣτΕ σε τίποτα δε διασφαλίζει πως οι συμβάσεις έργου, όταν αυτές συναφθούν, θα αφορούν τις ίδιες εργαζόμενες, αφού μια σειρά δήμοι, όπως του Περάματος, του Πειραιά, των Μεγάρων, δηλώνουν ευθαρσώς πως δεν θα προσλάβουν τις ίδιες εργαζόμενες.
Κι όλα αυτά γίνονται πριν ανοίξουν τα σχολεία και χιλιάδες μαθητές θα βρεθούν στα σχολικά κτίρια όπου η έλλειψη καθαριότητας και υγιεινής εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.
Καταγγέλλουμε την κοροϊδία σε βάρος μας που συνεχίζεται. Καλούμε τα συνδικάτα της πόλης μας , τους μαζικούς φορείς Γυναικών, Γονέων και κηδεμόνων το αύριο 10-9-15 στις 11 το πρωί στην συγκέντρωση μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Να συμβάλουν στον αγώνα που κάνει το σωματείο μας, να σταθούν στο πλευρό μας και μαζί να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις, με  τα μνημόνια διαρκείας, με τις εντολές της Ε.Ε που με τα πετσοκομμένα κονδύλια στην παιδεία. Σκοπός τους είναι να παραδώσουν σε επιχειρηματικούς ομίλους τα σχολεία μετατρέποντας τη  μόρφωση σε εμπόρευμα για λίγους.
Να μην τους αφήσουμε. Να τους βάλουμε εμπόδια. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας για καθαρά σχολεία, σύγχρονα δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά.
  • Λεφτά για την Παιδεία, για καθαρά σχολεία!
  • Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία!
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ