Type Here to Get Search Results !

Λύματα στη θάλασσα: Η Πάτρα δεν έχει ακόμα «καθαρίσει»

Λύματα στη θάλασσα: Η Πάτρα δεν έχει ακόμα «καθαρίσει»

Μια υπόθεση ζωής για την Πάτρα, έχει μείνει «στη μέση». Ο λόγος για την αντιμετώπιση των αστικών λυμάτων, και μάλιστα σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Το ζήτημα θέτει σήμερα με έρευνά του στην «Π» της Κυριακής ο Τάσος Σταθόπουλος.
Οπως γράφει:
Παρά το ότι φτιάχτηκε δίκτυο αποχέτευσης και λειτουργεί ο Βιολογικός Καθαρισμός, δεν είναι όλος ο «Καλλικρατικός» Δήμος της Πάτρας συνδεδεμένος. Και δεν μιλάμε για οικισμούς ή «ακρινές» περιοχές όπως τα Τσουκαλέικα και τα Αραχωβίτικα, αλλά για το κέντρο της πόλης!
Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ένα σημαντικό κομμάτι της Πάτρας, δεν διαθέτει σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης με αποτέλεσμα τα λύματα να πηγαίνουν στη θάλασσα. Γι' αυτό και όσοι περπατούν στο υπό διαμόρφωση νέο πάρκο στην Ακτή Δυμαίων και στο νέο λιμάνι, ενοχλούνται από μια δυσάρεστη οσμή. Είναι ακριβώς επειδή τα λύματα καταλήγουν στη θάλασσα.
Πιο συγκεκριμένα το κομμάτι που περικλείεται από τις οδούς Τριών Ναυάρχων - Ναυαρίνου - Κάθοδος Γλαύκου - Ακτή Δυμαίων ΔΕΝ είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ και τον Βιολογικό Καθαρισμό (ο αγωγός μεταφοράς περνάει ακριβώς κάτω από την Ναυαρίνου). Τα λύματα από αυτό το πυκνοκατοικημένο κομμάτι της Πάτρας καταλήγουν με ορατούς -στον επισκέπτη του Πάρκου- αγωγούς, μπροστά στη θάλασσα. Και παρά το ότι πρόσφατα ο Δήμος Πατρέων προχώρησε στην επιμήκυνση των σωλήνων προς τα βαθιά, εντούτοις η δυσοσμία προδίδει πως κάτι δεν πάει καλά.

Δεν γίνεται να κάθεται κανείς σε ταβερνάκι δίπλα στον Βιολογικό και να μην μυρίζει τίποτα (ο Δήμος Πατρέων έκανε πρόσφατα νέες εργασίες «προφύλαξης» από τις μυρωδιές) και να περπατάς στην Ακτή Δυμαίων όπου ξανοίγεται μπροστά σου ολόκληρος κόλπος και να μην μπορείς να αναπνεύσει

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ