Type Here to Get Search Results !

Ποιες περιοχές ΔΕΝ θα έχουν νερό τις επόμενες ώρες - Στέρεψε ο Γλαύκος και κινδυνεύει η πόλη να μείνει χωρίς νερό

Πάτρα: Ποιες περιοχές ΔΕΝ θα έχουν νερό τις επόμενες ώρες - Στέρεψε ο Γλαύκος και κινδυνεύει η πόλη να μείνει χωρίς νερό  Μια βροχή θα μας σώσει λένε από τη ΔΕΥΑΠΗ ΔΕΥΑΠ ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται για συνεχή και πλήρη υδροδότηση της πόλης, αναγκάζεται λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και σε συνδυασμό με την μειωμένη παροχή νερού από του Γλαύκο, να προβεί σε προγραμματισμένες διακοπές νερού σε τμήματα της πόλης, από σήμερα Τρίτη 8/9/2015 μέχρι και Πέμπτη 10/9/2015.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Σήμερα Τρίτη 8/9/2015
10 π.μ. ως 4 μ.μ. – Περιοχές: Ταραμπούρα, Ψαροφάι, Ζαρουχλέικα, Παραλία Πάτρας, Ιτιές Λεύκα
18.00 μ.μ. ως 23.00 μ.μ. – Περιοχές:  Ανθούπολη, Βορειο-Ανατολική Άνω Πόλη, Γούβα, Ζαβλάνι.

Αύριο Τετάρτη 9/9/2015
10 π.μ. ως 4 μ.μ. -  Περιοχές:  Νοτιο-Ανατολική Άνω Πόλη, Βουδ, Ομόνοια, Ψηλαλώνια,   Σκιαγιοπουλείο
4 μ.μ. ως 10 μ.μ. – Περιοχή: Κέντρο.

Πέμπτη 10/9/2015
10 π.μ. ως 4 μ.μ.  - Περιοχές:  Εγλυκάδα, Περιβόλα, Μπεγουλάκι, Σύνορα, ΚΕΤΧ, ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Γηροκομειό
4 μ.μ. ως 10 μ.μ. – Περιοχές:  Ταραμπούρα, Ψαροφάι, Ζαρουχλέικα, Παραλία Πάτρας, Ιτιές Λεύκα.

11. 30 π.μ  Το μαρτύριο της...σταγόνας ζουν τις τελευταίες ημέρες πολλά νοικοκυριά στην Πάτρα αφού η ΔΕΥΑΠ με εκ περιτροπές διακοπές στην υδροδότηση επιχειρεί να διαχειριστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα αποθεματικά στις δεξαμενές.
Η στάθμη του νερού βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας και φαίνεται οτι το μόνο που μπορεί να...σώσει την κατάσταση είναι η βροχή!
Σημαντικό ρόλο όμως, έπαιξε και το γεγονός ότι φέτος η κατανάλωση του νερού ήταν μεγαλύτερη από τα περασμένα καλοκαίρια, όπως αναφέρουν πηγές από τον Δήμο της Πάτρας. Το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των Πατρινών δεν πήγε φέτος διακοπές, λόγω της κρίσης και παρέμεινε στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση στο νερό.
Από την προηγούμενη εβδομάδα γίνονται διακοπές στην υδροδότηση σε πολλές περιοχές.
Για παράδειγμα χθες Δευτέρα, ένα μεγάλο μέρος της πόλης ( Εγλυκάδα, Μπεγουλάκι, Περιβόλα, Γηροκομειό, Σύνορα, ΚΕΤΧ, ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Σούλι) έμειναν χωρίς νερό από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης διακοπής από τη ΔΕΥΑΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διακοπές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ αναφέρεται χαρακτηριστικά:
"Η υφιστάμενη παροχή νερού από τον Γλαύκο μέσω των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, είναι μειωμένη κατά 45%, σε σχέση με αυτής της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2014.
Το προηγούμενο 20/ημερο έγιναν προσπάθειες για εξασφάλιση επιπλέον ποσότητας νερού 200m³/h, από υδρομάστευση που δημιουργήθηκε στο Γλαύκο και 70m³/h από αξιοποίηση γεώτρησης.
Η αποκατάσταση των διαρροών, οι οποίες οφείλονται σε τμήματα του παλαιού δικτύου, αντιμετωπίζονται  με δυσκολία λόγω της μη έγκαιρης προμήθειας ειδικών εξαρτημάτων, εξαιτίας των συνθηκών  που έχουν δημιουργηθεί  από τον έλεγχο  κεφαλαίων των Τραπεζών.
Το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της ΔΕΥΑΠ για την εξασφάλιση της υδροδότησης της πόλης, μπορεί να εκτιμηθεί εάν ληφθεί υπόψη ο συνεχής μειούμενος αριθμός των εργαζομένων και η απαγόρευση προσλήψεων, με την σταθερή άρνηση τόσο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ