Type Here to Get Search Results !

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα

«Ψήφισε - Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού, δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού».
Αυτό το μήνυμα έστειλαν από την Πάτρα εκατοντάδες λαού και νεολαίας που πήραν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλατεία Γεωργίου, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρη Κουτσούμπα.Τη συγκέντρωση άνοιξε λίγο νωρίτερα η Ήρα Κουρή, υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, και η οποία τόνισε ότι συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και σφιγμένη τη γροθιά μας να αγωνιζόμαστε. Κάλεσε το λαό να αποδείξει στις εκλογές της Κυριακής πως δεν ξεγελιέται πια, δεν ακολουθεί τα κόμματα που τον οδήγησαν στα τρία μνημόνια.
«Τώρα με το ΚΚΕ! Να απογοητεύσουμε το σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται». Με το σύνθημα αυτό στο πανό της έφτασε στην πλατεία Γεωργίου, λίγο πριν τις οκτώ, η πρώτη προσυγκέντρωση, με κυρίαρχη την παρουσία της νεολαίας.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης και ο Κώστας Πετρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ.
Επίσης, στη συγκέντρωση έδωσε το «παρών» αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ), που βρίσκεται τις μέρες αυτές στην Πελοπόννησο, στα πλαίσια επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας, με στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Φίλες και φίλοι
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που κάθε μέρα έχει στο μυαλό του ο λαός μας: τους δοκιμάσαμε όλους, τους είδαμε όλους. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι η απάντηση στο ερώτημα:
Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε τα μνημόνια, να ζούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, την ανεργία και τη φτώχεια;
Και το ΚΚΕ απαντά κατηγορηματικά: Ναι, υπάρχει λύση με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής.
Την Κυριακή με την ψήφο σου, βάλε το λιθαράκι σου σε αυτό το δρόμο. Η ψήφος στα άλλα κόμματα είναι νέο εμπόδιο σε οποιαδήποτε ελπίδα.
Γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας,
Αυτές οι τελευταίες μέρες πριν την κάλπη της Κυριακής, τα κόμματα που ευθύνονται για τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις σας, που ανέβασαν τα όρια συνταξιοδότησης, που έκαναν περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, στις κοινωνικές δαπάνες, αυτές που αφορούν παιδικούς σταθμούς, κέντρα υγείας, δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία….
Τολμούν να κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις ή να απευθύνονται ιδιαίτερα σε εσάς, γιατί δήθεν ενδιαφέρονται για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών.
Άλλο τους νοιάζει! Ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Γενάρη, τώρα να είναι ακόμα αναποφάσιστες, να σκέφτονται και την αποχή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους.
Δεν του αξίζει μια "δεύτερη ευκαιρία" γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις. Αλλά και με την αποχή δεν υπερασπίζεστε το δικό σας συμφέρον, τις δικές σας ανάγκες.
Μόνο με τη ψήφο σας στο ΚΚΕ ανοίγετε προοπτική σε μια δυναμική διεκδίκηση των αναγκών σας, ορθώνετε το ανάστημά σας για να μπει φρένο και σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, για μια νέα κοινωνία που θα παίρνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών για εργασία, που η μητρότητα, η ανατροφή των παιδιών, η φροντίδα των ηλικιωμένων δεν θα είναι αποκλειστικά ατομική υπόθεση, αλλά ευθύνη του κράτους με τις ανάλογες κρατικές υποδομές, με τις δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες. Δεν είναι άλλη μια υπόσχεση, άλλου ενός κόμματος.
Το ΚΚΕ αταλάντευτα υποστήριζε και υποστηρίζει πλήρη δικαιώματα για όλες τις γυναίκες και ταυτόχρονα θετικές διακρίσεις που την προστατεύουν από τη νυχτερινή, ανθυγιεινή δουλειά, τον ελεύθερο χρόνο της γυναίκας για να αξιοποιείται δημιουργικά στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην κοινωνική δράση.
Φίλες και φίλοι,
Την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές κυβέρνηση θα υπάρξει. Γιατί υπάρχει, έχει ψηφιστεί και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί, το τρίτο μνημόνιο με τα μέτρα φωτιά.
Κυβέρνηση θα υπάρξει γιατί υπάρχουν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για να βγει από την κρίση και να ανακάμψει η κερδοφορία του, απαιτήσεις που γρήγορα θέλουν να γίνουν εφαρμοστικοί νόμοι και προαπαιτούμενα.
Την επόμενη μέρα κυβέρνηση θα υπάρξει, είτε αυτή είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ, αν μπουν στη Βουλή, είτε αυτή είναι μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού τώρα ή ακόμα και αργότερα.
Το ζήτημα είναι ποιος θα είναι αντιπολίτευση απέναντι σε μια τέτοια κυβέρνηση που θα υλοποιεί ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα που έχουν ψηφιστεί και θα παίρνει κι άλλα; Ποιος θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη, για να υπερασπιστεί τον εργαζόμενο λαό;
Ποιος μπορεί να το κάνει αυτό;
Μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα; Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, που σαν σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του από τα τάγματα εφόδου και χτες ο ναζί υπόδικος Μιχαλολιάκος, κυνικά ομολόγησε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γι' αυτό;
Αν αυτό δεν είναι απόδειξη για τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της ναζιστικής οργάνωσης, τότε τι είναι; Η ΧΑ είναι εγκληματική επειδή είναι ναζιστική.
Η ομολογία αυτή, όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες.
Αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι πίσω από τα εγκλήματα που τέλεσαν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων και των δωσίλογων, που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.
Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, κανένας νέος, δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την κούφια "αντιμνημονιακή" ρητορεία της Χρυσής Αυγής, πίσω από την οποία κρύβεται η στήριξή της στο καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αποκρουστική του μορφή.
Να μην γίνει, με την ψήφο του, πολιτικά συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Να την καταδικάσει και να συμβάλλει στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά, όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει το ΚΚΕ.
Ποιος θα είναι λοιπόν μαχητική, δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην αυριανή κυβέρνηση;
Μήπως η Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα των πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση την ώρα που έφερνε το μνημόνιο;
Που μέχρι την τελευταία στιγμή καθησύχαζαν το λαό ότι θα δεν θα υπογράφει μνημόνιο, ότι  τελείωσε η τρόικα;
Που και τώρα δείχνουν μόνο το μνημόνιο για να μην φτάσει να δει ο λαός, να μην αμφισβητήσει το ίδιο το σάπιο σύστημα και την εξουσία του;
Εγγύηση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ.
Γιατί έχει πολιτική πρόταση ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους.
Γιατί το ΚΚΕ θα μπει μπροστά, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, για να οργανωθεί η πάλη του λαού.
Γιατί το ΚΚΕ δεν κάνει πίσω, δεν τα διπλώνει, δεν κουράζεται, αντέχει στις δυσκολίες γιατί έχει πίστη στο δίκιο του λαού.
Κι αυτό το δίκιο πρέπει να βγει μπροστά με την ψήφο στο ΚΚΕ την Κυριακή.
Φίλες και Φίλοι,
Τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες, για τις εκλογές.
Ότι οι εκλογές είναι ντέρμπι ανάμεσα στους δύο, στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Λες και δεν ψήφισαν μαζί το μνημόνιο πριν λίγο καιρό.
Λες και τώρα δεν διεκδικούν να το εφαρμόσουν.
Λες και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν είναι στην ίδια ομάδα του καπιταλιστικού δρόμου και της ΕΕ που φέρνει μνημόνια διαρκείας για τους λαούς, φτώχεια και ανεργία.
Λένε ότι οι εκλογές είναι θρίλερ, λες και ο λαός μας δεν ζει το θρίλερ της φτώχειας και της ανεργίας, δεν θα ζήσει ακόμα χειρότερα με τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου.
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα ο κ. Τσίπρας -και εδω στην Πάτρα- για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το κλίμα πόλωσης, είπε ότι αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα!
Ότι "την Κυριακή αναμετρώνται δύο κόσμοι. Από τη μια, ο κόσμος που επάξια εκπροσωπεί η ΝΔ. Ο κόσμος των λίγων. Ο κόσμος της συντήρησης και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο προοδευτικός κόσμος. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία"!!!.
Και μεις ρωτάμε: Το μνημόνιο που διεκδικούν να εφαρμόσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ποιους ωφελεί και ποιους βλάπτει;
Μήπως ζημιώνει την ολιγαρχία; Μην τρελαθούμε.
Το μνημόνιο είναι ταξικό με μέτρα που θα τα πληρώσει η πλειοψηφία του λαού που είναι εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες.
Ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ποιος πληρώνει τη βαριά φορολογία, ο μισθωτός που δεν τα βγάζει πέρα με τον πενιχρό μισθό του ή ο εφοπλιστής που ωφελείται από τις φοροαπαλλαγές;
Ποιος θα ωφεληθεί από τις ομαδικές απολύσεις, από το χτύπημα της απεργίας; Ο εργάτης ή ο βιομήχανος;
Και για να σταματήσει η κοροϊδία. Η ολιγαρχία σ’ αυτήν τη χώρα, τα μονοπώλια, είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία, απολαμβάνουν τη μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημά τους.
Που φέρνει πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής.
Το πραγματικό ερώτημα για το λαό, την Κυριακή, δεν είναι ποιος από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, θα υπογράφει τους νόμους - λαιμητόμους του μνημονίου.
Ποιος θα στείλει τον βαρύ λογαριασμό των μέτρων στη λαϊκή οικογένεια, με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο.
Τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των δαπανών σε Παιδεία Υγεία, Πρόνοια.
Το ερώτημα είναι πώς όλα αυτά θα τα αντιπαλέψουμε, πώς θα ανοίξουμε τον δρόμο της ανατροπής.
Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα στείλει το λογαριασμό στο λαό, ποιος θα τον υπογράφει, ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης, αλλά πώς θα αντιπαλέψουμε αυτό το μνημόνιο και ένα προς ένα τα μέτρα που προβλέπει.
Πώς θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ