Type Here to Get Search Results !

Τσίπρας από Πάτρα: Την Κυριακή είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα

Τσίπρας από Πάτρα: Την Κυριακή είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα

16.09.2015 - 22.53
Ως το «δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου» περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας τις εκλογές της Κυριακής μιλώντας στην Πάτρα.
«Στις 5 του Ιουλη η στεντόρεια φωνή της Ελλάδας ακούστηκε στις τέσσερις γωνιές της γηςΘα ξανακουστεί σε τέσσερις μέρες. Γιατί και στη κάλπη της Κυριακής "όχι" ψηφίζουμε: "Όχι" στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. "Όχι" στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τους νέους ανθρώπους να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ «για να πάει ο τόπος μας μπροστά».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μέση ελληνική οικογένεια που αγωνίζεται και αγωνιά κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να μορφώσει τα παιδιά της» και επιτέθηκε στη ΝΔ, απευθύνοντας την ερώτηση αν υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι «θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μειμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους;».
«Θα διαπραγματευτούν για τους εργαζόμενους τα κόμματα τα οποία κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και που εμείς τώρα διαπραγματευόμαστε να επαναφέρουμε; Πιστεύετε στ' αλήθεια ότι θα διαπραγματευτεί για τον έμπορο και το μικρομεσαίο, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές τον αφανισμό τους; Πιστεύετε στ' αλήθεια ότι μπορεί να σας προστατεύσουν απέναντι στους δανειστές, αυτοί που κάθε μέρα, επί έξι  μήνες, μας σταύρωναν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς; Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους εκείνοι που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας;» πρόσθεσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθυνόμενος, εξάλλου, στους αναποφάσιστους τους κάλεσε να σκεφτούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατεβαίνει στις εκλογές «με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κου Σαμαρά. Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη λίστα Λαγκάρντ τονίζοντας πως «ακόμα και ο ίδιος ο Φαλτσιανί δηλώνει σήμερα ότι η έρευνα για τη λίστα ουσιαστικά προχώρησε μόνον μετά τις 25 Γενάρη». «Μα, είναι σχεδόν αυτονόητο, θα έλεγα. Θα τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους;» υπογράμμισε.
«Από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους. Γιατί εμείς ενώνουμε το λαό μας σ' ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Για την ανάπτυξη και την αλλαγή» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ