Type Here to Get Search Results !

Αυτά είναι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο για το κυκλοφοριακό

Πάτρα: Αυτά είναι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο για το κυκλοφοριακό Στις 13 του μήνα θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας το σχέδιο που έχει καταρτίσει για το κυκλοφοριακό, τα μέτρα του οποίου θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τα τέλη Σεπτεμβρίου. 
Τα μέτρια περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με αντίτιμο 50 λεπτά, χρήση δημοτικών πάρκινγκ, ενώ θα τεθούν σε κυκλοφορία και λεωφορεία δωρεάν για τους πολίτες. Ειδικότερα, τα μέτρα έχουν ως εξής: 

-Ολοκληρώνεται η διαγράμμιση στα δύο πάρκινγκ, συνολικά 700 θέσεων στην Παπαφλέσσα. Η χρήση τους δωρεάν.

-Ένα μίνι μπας του δήμου και ένα μικρό λεωφορείο του ΟΛΠΑ, θα εκτελούν δρομολόγια από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, με δύο στάσεις, μία στη Γούναρη και μία στο Μόλο της Αγίου Νικολάου για όσους αφήνουν τα οχήματά τους στα δύο πάρκινγκ. Η χρήση των λεωφορείων θα είναι δωρεάν.

-Ζώνη στάθμευσης αποκλειστικά ωριαίας διάρκειας, στο στενό ιστορικό κέντρο με αντίτιμο 50 λεπτά για την αγορά κάρτας από τα περίπτερα.

-Ζώνη δίωρης στάθμευσης στο υπόλοιπο κέντρο με το ίδιο αντίτιμο.

-Αστυνόμευση από την τροχαία με εικονικές κλήσεις το πρώτο δεκαήμερο εφαρμογής των μέτρων και κανονικές κλήσεις αμέσως μετά.

-Κίτρινη διαγράμμιση σε όλο το κέντρο για απαγόρευση στάθμευσης, στους δρόμους που δεν θα υπάρχει η ελεγχόμενη στάθμευση, οπότε οι παραβάτες θα πληρώνουν και υψηλότερα πρόστιμα στις κλήσεις.

-Στους δρόμους διέλευσης των αστικών λεωφορείων, η δεξιά λωρίδα θα χαρακτηριστεί λεωφορειόδρομος, οπότε θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

-Από το Αστικό Κτελ, θα απαιτηθεί μέσα στο ιστορικό κέντρο τα λεωφορεία του να είναι μικρά σε μήκος και να επιμηκυνθούν τα δρομολόγια του.

-Ο Δήμος δίνει λύση με επιπλέον 700 θέσεις στάθμευσης στα δύο δωρεάν πάρκινγκ συν τις θέσεις της ελεγχόμενης στάθμευσης, οπότε τώρα όσοι δεν συμμορφωθούν θα πληρώνουν πρόστιμα και από Οκτώβριο, το κυκλοφοριακό αισιοδοξούν στη Μαιζώνος ότι θα το λυθεί οριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ